Midyat'ta halk tefecilere karşı yürüdü

​Mardin’in Midyat ilçesinde artan tefecilik ve uyuşturucu vakalarına karşı bir araya gelen vatandaşlar, protesto gösterisi düzenleyerek basın açıklaması yaptı.

Midyat'ta halk tefecilere karşı yürüdü
24 Nisan 2019 - 15:01

Mardin’in Midyat ile Kızıltepe ilçelerinde son dönemlerde tefeciler yüzünden intihar ettikleri iddia edilen iki kişinin ölümü ve artan tefecilik ve uyuşturucu kullanımı nedeniyle bir grup tarafından tepki açıklaması ve yürüyüş gerçekleştirildi.  Basın açıklamasına bazı siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Estel Köşk Meydanı ve Atatürk Parkı'nda yapılan etkinlikte grup adına basın açıklamasını Alper İskan Demir okudu.


"Herkesi ortak tavır almaya davet diyoruz"


Son yıllarda Midyat'ta da artış göstererek; ölümlere neden olan, ocak söndüren, yetim bıraktıran, tefecilik ve uyuşturucu tacirlerine karşı halkın, topyekûn mücadele etme zamanının geldiğini belirten İskan, "Maalesef bu tefecilik ve uyuşturucu tacirleri, toplum arasında meşrulaştırılmış ve bu tefecilik, uyuşturucu faaliyetlerini yürütenler toplum nezdinde itibar kazanmıştır.  Bu ayıbın Midyat’ımızda derhal terk edilerek tefeci ve uyuşturucu tacirlerine karşı artık Midyat halkının dik duruş göstermesi gerekmektedir. Bu yapılmadığı takdirde Midyat halkı olarak yaşanan ölümlerden bizler de sorumlu olacağız. Tüm sivil toplum örgütlerini bu konuda ortak tavır almaya davet ediyoruz. Emniyet Müdürlüğünü ve Cumhuriyet Başsavcılığını bu konuda göreve davet ediyoruz." şeklinde konuştu.


Basın açıklamasının ardından kalabalık, ellerinde pankart ve afişlerle yürüyüş yaptı. Taşınan afiş ve pankartlarda Peygamber Efendimiz’in (Salallahü Aleyhi Vesellem ): "Ribayı(faizi)yiyene, yedirene (sözleşmesine), yazana, şahidine lanet etti ve onlar müsavidirler(eşittirler)." hadis-i Şerifine atıfta bulunuldu.


Öte yandan yürüyüş esnasında  "Tefeciliğin ismi vade olmuş", "Memleketimizi kirleten vadeciler istemiyoruz", "Kimyasal uyuşturucuya Son", "Yeter artık son bulsun bu zulüm! Fakir fukara ağlamasın", "Tefecilerin son kurbanı Mehmet Emin Akbulut seni hiç unutmayacağız", "Faizciler, tefeciler, uyuşturucu satıcıları memleketi terk etsin", "Gençliğimizi zehirleyen ve memleketimizin başına bela olan uyuşturucu satıcılarını istemiyoruz" yazılı dövizler taşındı ve tepki sloganları atıldı.


Burada toplanan grup daha sonra ellerinde taşıdıkları döviz ve pankartlarla Anıt Park Meydanı'na kadar yürüdü. Grup, yürüyüş boyunca sık sık "Midyat'ta tefeci istemiyoruz", "Midyat uyuma geleceğine sahip çık" şeklinde sloganlar attıktan sonra sesiz bir şekilde dağıldı.


Geçtiğimiz hafta Midyat Adliyesinde görevli M.A.'nın tefecilere yüklü borcu yüzünden intihar ettiği iddiası ilçede büyük tepkiye neden olmuştu. İntihar olayının ardından savcılık tarafından başlatılan geniş çaplı soruşturma devam ediyor. (Süleyman Tunç-İLKHA)


 

Bu haber 2698 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...