Milletvekili Ramanlı Siverek'te temaslarda bulundu

HÜDA PAR Sözcüsü ve Milletvekili Serkan Ramanlı, Siverek'teki STK'lar ve halkla buluşarak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için destek istedi.

Milletvekili Ramanlı Siverek'te temaslarda bulundu
25 Mayıs 2023 - 12:29
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen HÜDA PAR Sözcüsü ve Milletvekili Serkan Ramanlı, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri kapsamında temaslarına devam ediyor.

Bu kapsamda ilk olarak Siverek ilçesinde temaslarına başlayan Ramanlı’ya HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan ve HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdurrahim Sımak ve partililer eşlik etti.



Siverek esnafını ziyaret eden Ramanlı, esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyerek önümüzdeki ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için destek istedi.

Esnaf ziyaretinin ardından Paşa Konağı'nda; muhtarlar, STK temsilcileri ve halkla bir araya gelen Ramanlı, burada bir açıklama yaptı.

Adalet temelinde bir devlet düzenini hep birlikte inşa etmek istiyoruz.



Parti ayrımı gözetmeden milletin faydası için gayret göstereceklerini belirten Ramanlı, "Parti ayrımı gözetmeden milletin seçtiği vekillerle mecliste milletin faydasına olan her ne varsa onun için çalışmaya, cehdetmeye ve gayret göstermeye muvaffak olmayı diliyoruz. Köylüsü, işçisi, emekçisi, işvereni, sermaye sahibi, şehirlisi, kadını, erkeği var. Her renkten insan var. Emin olun her renkten insanın temsilcileri bu mecliste var. Hepimizin içine sinebilecek, bizim ortak paydamız haline gelebilecek, adalet temelinde bir devlet düzenini, bir anayasayı hep birlikte inşa etmek istiyoruz. Buna gücümüz yetiyor. İnşallah irademiz de bu konuda olacak. Bu fırsatı artık tepmek istemiyoruz" diye konuştu.



Darbeci Kenan Evren'in dayatmasıyla millete giydirilen anayasayla devam etmek istemiyoruz

Temel hak ve özgürlüklerden istifade edileceği bir toplum düzeni inşa edeceklerini ifade eden Ramanlı, "Ülkenin ikinci yüzyılına artık darbeci Kenan Evren'in dayatmasıyla millete giydirilen deli gömleği mesabesindeki anayasaya devam etmek istemiyoruz. Hiç kimseye ideoloji dayatmayan, inanç dayatmayan, herkesin özgürce temel hak ve özgürlüklerden istifade edeceği bir toplum düzenini inşallah birlikte inşa edeceğiz" dedi.



Yerleşim yerine ilçe nazarıyla baktığınızda sorunları çözmeniz güçleşiyor

Siverek'in il olmasının tüm Türkiye'ye katkı sağlayacağına dikkat çeken Ramanlı, "Siverek, bildiğiniz gibi daha önce vilayetti. Vilayet olma hakkı elinden alındı. Bunun iadesi Sivereklilere fayda sağlar, emin olun tüm Türkiye'ye de fayda sağlar. Çünkü nüfus oranı artıyor. Şehirler o kadar büyüyor, kırsal kesim nüfustan ayrı hale geliyor ki, artık bir yerleşim yerine ilçe nazarıyla baktığınızda sorunları çözmeniz güçleşiyor. İl demek, statüsünün değişmesi demektir. İl demek, kurumların daha da güçlenmesi demektir. İl demek, kadroların tahsis edilmesi demektir. İl demek, o il'e, o şehre olan teveccühün artması demektir. İl demek yatırımın artması demektir. Belki bugün ilçe olduğu halde bir ilden çok daha müreffeh, gelişmiş ilçelerimiz var. Eğer Siverek gibi tarihi yönleri olan, geçmişle bağlarını koparmayan ve o kültürünü geçmişten almış bir yerleşim yerimiz varsa bunun il olması eminim bütün Türkiye'ye katkı sağlar" ifadelerini kullandı.



Siverek'in diğer illerden hiçbir geri kalır yanı yok

Siverek'in tekrar il olması için gayret göstereceklerini söyleyen Ramanlı, "Geçmişte Batman dahil pek çok il ya stratejik olarak ya ekonomik sebeplerle il yapıldı; Şırnak, Bayburt, Kilis gibi. Siverek'in bunlardan hiçbir geri kalır yanı yok. Hatta daha fazla artıları var. O yüzden Türkiye milletvekili sıfatıyla, Siverek'i de temsil eden milletvekili sıfatıyla bunun için elimden gelen gayreti göstereceğime söz veriyorum. Siverek'in marka değerinin artırılması, daha çok tanınması ve Sivereklilik bilincinin de daha yükselmesi açısından daimi olur diye düşünüyorum" dedi.



HÜDA PAR olarak ciddi bir saldırı altındayız

CHP medyasının iftiralarıyla mücadele ettiklerini ifade eden Ramanlı, "İttifak süreci başladığından beri HÜDA PAR olarak ciddi bir saldırı altındayız. Olmadık iftiralarla mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Özellikle CHP medyası bizi adeta rakibi olarak görmüş, ikinci tura kalan seçimlerden sonra tek bir ağızdan tek hedefleri biz olduk. Sorsan sanki cumhurbaşkanı adayı bizmişiz gibi davranıyorlar" şeklinde konuştu. 

Ramanlı'nın Şanlıurfa ziyaretlerine devam edeceği öğrenildi.


Bu haber 456 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü