Milli Eğitim Bakan Yardımcısı eğitim sorunları için Siverek'te

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Siverek'te okul müdürleri ve idarecileriyle bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı eğitim sorunları için Siverek'te
26 Ekim 2023 - 12:36

Mehmetçik İlkokulu toplantı salonunda yapılan toplantı öncesinde kısa bir konuşma yapan Yılmaz, Siverek'e uzun zamandır gelmek istediğini belirterek Siverek'e gelmesinin bugün kısmet olduğunu ifade etti.

Bakanlık olarak saha buluşmalarına önem verdiklerini belirten Yılmaz, "Bu toplantımızın amacı; Bakanlığımızın politikalarının uygulanması noktasında sizlerle görüş alışverişinde bulunmaktır. Sizlerin özelikle sahada bizlere iletmek istediği mesajları almaktır. Sayın Bakanımız bu konuları son derece önemsiyor. Kendisi her gittiği il ve ilçede mutlaka yöneticilerimizle ve özelikle öğretmenler odasında öğretmenlerimizle bir araya geliyor. Bu görüşmeler sonunda eğitim politikalarımızda çeşitli güncellenmeler, gerektiğinde ise aksaklık görülen yerlerde iyileştirmeler yapılıyor." ifadelerini kullandı.




Milli Eğitim camiası olarak, büyük bir aile olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Her birimiz bu ailenin bir neferiyiz ve her birimizin de görevi de tıpkı Hacer-ül Esved’in taşınması gibi bir görevdir. Sevgili Peygamberimizin, Peygamberlik öncesinde bir hakemlik olayı vardı.  Peygamberimiz, Hacer-ül Esved’in taşınmasıyla ilgili bir çözüm ortaya sunmuştu ve herkes bir tarafından Hacer-ül Esved’i tutmuştu. Dolayısıyla hepimiz büyük bir aile olarak eğitimde bir faaliyet yürütmekteyiz. Her birimiz bir tarafından bu vazifeyi yerine getiriyoruz; ama en önemli vazife sınıftaki öğretmenlerimizin vazifesidir. Bizim yaptığımız bir yardım ve destek. Biz şimdi buradayız, birlikteyiz; ama değerli öğretmenlerimiz şimdi okulda, dersler devam ediyor. Öğrencilerimiz okullarına devam ediyor. Asıl oradaki eğitim niteliği nasıl iyi olabilir? Bütün mesele bu. Onun için ben bu buluşmaları önceliyor ve önemsiyorum." dedi.

Yılmaz, açılış konuşmasının ardından sözü, toplantıya katılan okul idarecilerine bıraktı. Okul idarecileri de eğitim ile ilgili sıkıntılarını ve bu sıkıntılarla ilgili çözüm önerilerini Yılmaz’a iletti. Yılmaz'da idarecilerin sıkıntı ve çözüm önerilerini not alarak gelen soruları yanıtladı.

Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulkerim Yavuz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve okul idarecileri katıldı.

Bu haber 381 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım