Milli Savunma Bakanı Akar, Bayram Namazını Şanlıurfa'da kıldı

Milli Savunma Bakanı Akar, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler Şanlıurfa'da Bayram Namazı kıldıktan sonra halkla bayramlaştı.

Milli Savunma Bakanı Akar, Bayram Namazını Şanlıurfa'da kıldı
02 Mayıs 2022 - 08:19
Ramazan ayını oruç, namaz, dua, hayır hasenat, Kur'an, ibadet ve taatlerle ile dolu dolu geçiren Müslümanlara Yüce Allah'ın bir hediyesi olan Ramazan Bayramı idrak ediliyor.

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da, Ramazan Bayramı kılmak isteyen vatandaşlar çoluk çocukları ile birlikte sabahın ilk ışıklarıyla camilere yöneldi.

 


Şanlıurfa'nın simgesi olan Balıklıgöl Yerleşkesindeki Mevlid-i Halil Camii tarihi günlerinden birini daha yaşadı.
Caminin içerisinin dolmasından dolayı vatandaşlar, cami avlusunda serdikleri hasırlar üzerinde namazlarını eda etti.

Bayram Namazına Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve belediye başkanları da katıldı.

Bayram Namazından önce Cami İmam Hatibi İbrahim Onat tarafından bayram namazının nasıl kılınacağı ile ilgili cemaate bilgi verildi.

Bayram Namazından önce Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan tarafından okunan bayram vaazında insanların arasındaki kırgınlıkları düzeltmek için bayramların bir fırsat olduğunu ifade etti.

Peygamber Efendimizin bir hadisine değinen Müftü Tolan, "Peygamber Efendimiz buyururlar ki 'Ben size orucun, namazın, sadakanın sevabından daha faziletli ve sevabı daha çok olacak bir şeyi haber vereyim mi? Bu amel insanları arasını bulmak ve insanları barıştırmaktır.' dedi. Sahabeler şaşırınca Peygamber Efendimiz, 'İnsanların arasının bozuk olması ve küs olmaları o kadar kötü bir şeydir ki hem dini hem de dünyayı tamamen silip götürür.' diye buyurdu." şeklinde konuştu.

Saatlerin 06.00'yı göstermesinin ardından bayram namazı için Müslümanlar saf bağladı.

Bayram namazının ardından bayram hutbesi okundu.

"Her nimet gibi bayramlar da şükür vesilesidir"

Cami İmam Hatibi Onat tarafından okunan bayram hutbesinde, " Bayramlar fıtratımızla buluşma günleridir. Birbirimize gönlümüzü açma, sevincimizi paylaşma günleridir. Kardeşliğimizi pekiştirme, yüreklerimizi birleştirme günleridir.  Bayramlar dilleri, renkleri ve coğrafyaları farklı; imanları, gönülleri ve duaları aynı Müslümanların vahdet şuuruna erdiği anlardır. Her nimet gibi bayramlar da şükür vesilesidir. O halde şükrümüzle tüm varlığın ve nimetin kaynağı olan Yüce Yaratıcımıza yakınlaşalım." ifadelerini kullandı.

Bayram hutbesinin ardından dünya Müslümanlarının kurtuluşu için dua yapıldı.

Yapılan duanın ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve belediye başkanları cami içerisinde halk ile bayramlaştı. (İLKHA)

 
Bu haber 1880 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor