Müslümanlar çaba göstermezse Kudüs elimizden gidecektir

Mavi Marmara Gazisi Ramazan Baylan, Kudüs'ün yahudilerin inisiyatifine terk edilemeyeceğini belirterek, Müslümanların Kudüs'te yaşanan işgale ve zulümlere sessiz kalamayacağını ifade etti.

07 Mayıs 2021 - 14:39
Müslümanlar tarafından 1979 yılından beri Ramazan ayının son cuma günü, "Dünya Kudüs Günü" olarak idrak ediliyor. Dünya Müslümanları tarafından düzenlenen çeşitlik etkinlik ve programlarla "Kudüs" ile ilgili farkındalık oluşturularak, Kudüs'ün Müslümanlar için önemine dikkat çekiliyor. Dünya Kudüs Günü münasebetiyle Mavi Marmara Gazisi Ramazan Baylan ve Araştırmacı Yazar Ali Lale, İLKHA'ya konuştu.

"Kudüs, bugün yahudilerin inisiyatifine bırakılmıştır"

Kudüs'ün Müslümanlar tarafından unutulduğunu belirten Baylan, "Kudüs, gerçekten mazlum ve mağdurdur. Bütün dünya Müslümanları tarafından adeta unutulmuştur. Kudüs'ün tekrar gündeme getirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere Kudüs, İslam ve diğer dinlerde çok önemli bir yere sahiptir. Müslümanların ilk kıblesidir. Müslümanların yüreğinde olması gereken Kudüs, bugün maalesef unutulmuş ve yahudilerin inisiyatifine bırakılmıştır. İlk kıblemiz olan Kudüs; Müslümanlar için Kabe’den sonra en kutsal yer olarak biliniyor. Kudüs şehrinde Mescid-i Aksa var. Peygamber Efendimiz, İsra ve Miraç gecesinde Mescid-i Aksa'ya giderek ibadet etmiştir. Daha sonra da semaya yükselmiştir. Kudüs, Müslümanların ilk kıblesi olma münasebetiyle Müslümanlar için çok önemli bir öneme sahiptir." şeklinde konuştu.

"Müslümanlar sürgün edilerek ve kovularak evler boşaltılıyor"

İşgalci çetelerin salgından dolayı Filistinlilere yaptığı zulmü artırdığına dikkat çeken Baylan, " Salgından dolayı iki yıldır Kudüs'te daha önce yaşanmamış büyük zulümler yaşanıyor.  Bütün insanlar hastalığa odaklanmış ama Kudüs’te tecritler ve sürgünler hızla artıyor. Geçenlerde 28 evi boşaltılmak için oradaki Müslümanları darp ettiler.  Evler, güvenlik güçleri tarafından boşaltılmaya çalışılıyor. Boşaltılan evlere ise siyonist yahudileri yerleştiriliyor . Müslümanlar sürgün edilerek ve kovularak evler boşaltılıyor. Dünya, Kudüs’te yapılan zulüme seyirci kalıyor. Müslümanlar  yapılan zulme seyirci kalıyor. Kudüs için buradan ne kadar çaba göstersek de başarısız oluyoruz. Yekvücut olmamız gerekir. Allah’ın ipine sımsıkı sarılmalıyız." diye konuştu.

"Müslümanlar bir an önce Kudüs’e sahip çıkmalıdır"

Yahudilerin, Mescid-i Aksa'yı yıkmak amacıyla kazılar yaptığını belirten Baylan, "Bütün Müslümanlar bu konuda çokça duyarlı olmalıdır. Yoksa kısa sürede Müslümanlar, Kudüs'ten çıkarılacak ve Kudüs yahudi şehri yapılacaktır. Kudüs’ün içerisinde bulunan Mescid-i Aksa’da sürekli  kazılar yapılıyor. 'Hazreti Süleyman'ın sandığı'nı bulmak  bahanesiyle Mescid-i Aksa'nın altında kazılar yapılıyor.  Bütün dünya Müslümanları ve insanlık bu olaya maalesef seyirci kalıyor. Müslümanların bir an önce Kudüs’e sahip çıkması gerekir. Kudüslü Müslümanların sürgün edilmesi ve Mescid-i Aksa’nın altında yapılan kazılar ile ilgili büyük çapta protestolar yapılması gerekir. Gerekli çaba gösterilmeli  ve yahudiler geri adım atmalıdır. Müslümanlar çaba göstermezse Mescid-i Aksa ve Kudüs,  kısa sürede Müslümanların  elinden gidecektir. İnşallah bu durum yaşanmaz." ifadelerini kullandı.

"Kudüs; yüreğimizin kanayan yarasıdır"

Kudüs'ün özgürlüğü için Müslümanların birlik olması gerektiğini vurgulayan Baylan, "Kudüs’ün özgürlüğü, her zaman namazlarımızda ve dualarımızda olmalıdır. Kudüs; yüreğimizin kanayan yarasıdır. Müslümanlar, aziz ve mübarek olan bugünlerde bütün dualarında Kudüs’ü unutmamalıdır. Gerekirse fiili dua edilmeli; çünkü fiili dua gerçekten önemli. Yahudiler de fiili duadan anlıyor.  Kudüslü Müslümanlara gerçekten bir güç gerekiyor. Güç olmazsa yahudiler geri adım atmaz. Kudüs’ün özgürlüğü için Müslümanlar birlikte hareket etmelidir. Müslümanlar yekvücut olunca yahudiler Kudüs’ü terk edeceklerdir. Maalesef, yekvücut olamıyoruz." dedi.

"Filistin'in kurtuluşundan önce bizim İslamla dirilmemiz gerekir"

Müslümanlar için Kudüs'ün önemine değinen Eğitimci Yazar Ali Lale, "Kudüs, bizim ikinci kıblemizdir ve kutsal yerimizdir. Her şeyden önce Filistin halkının haklarına tecavüz eden bir terör devleti vardır.  Siyonist işgalciler oradaki Müslümanlara yaşama hakkı bile tanımıyor. Müslümanlar tek bir vücut gibi olmalıdır. Vücutün bir azası hastalanırsa bütün vücut hasta olur. Bu şuura kavuşmuş olursak Filistin bu durumda olmaz. Bizim her şeyden önce bu şuura kavuşmamız lazım. Filistin'in kurtuluşundan önce bizim İslam ile dirilişimizin olması gerekir. Kirli bir suyla temizlik yapılmaz. Biz kendi gemimizi kurtaramadan başka gemiyi kurtaramayız. Önce İslam ile yeniden dirilmemiz lazım. Biz dirildiğimiz zaman ezilen bütün toplumlara sahip çıkabiliriz." ifadelerini kullandı.

"Müslümanlar Filistin'e sahip çıkmazsa bütün Müslüman ülkeler de Filistin gibi olacaktır"

Filistin'in Müslümanların diriliş merkezi haline dönüştüğünü ifade eden Lale, "Orada ezilen Müslümanlar bizim kardeşimizdir. Kardeşimizin ezilmesini istemiyoruz. Kudüs, daha önce Müslümanların kıblesiydi. Bugünde kutsal yerlerimizden biridir. Orada bu zulümlerin olmasını hiçbir Müslüman istemez. Bugün Müslümanlar Filistin'e sahip çıkmazsa bütün Müslüman ülkeler  de Filistin gibi olacaktır. Filistin, Müslümanların bir gelişme merkezidir. Eğer Filistin'i kurtarmaya çalışıyorsanız kendinizi düzeltiyorsunuz. Filistin'i kurtarmasanız sizde bozulacaksınız. Allah'ın ipine sıkıca sarılmazsak paramparça oluruz. Filistin, Müslümanların dirilişinin merkezi haline gelmiştir. Biz Filistin için ne kadar mücadele edersek biz de o kadar İslam'la dirilmiş olacağız." dedi. (İLKHA)
Bu haber 857 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...