Öğrenci yurdu konusunda henüz bir gelişme yok

Üniversitelerin açılmasına 1 aydan daha az bir zaman kala üniversite öğrencilerin barınma sorunu sürüyor.

Öğrenci yurdu konusunda henüz bir gelişme yok
05 Eylül 2023 - 16:33

Siverek Meslek Yüksekokulu ve Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nde okuyan yaklaşık 850 öğrenci barınma sorunlarının çözülmesini bekliyor.

2022 yılında Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Siverek Meslek Yüksekokulu içerisinde bulunan atıl bina öğrenci yurdu olarak tahsis edilmişti.

Söz konusu binanın öğrenci yurduna dönüştürülmesi için yapılan ihaleler, ihale tutarının düşük olmasından dolayı tamamlanamadı.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin ardından riskli olduğu gerekçesiyle söz konusu binada yapılması planlanan çalışmalar tamamen durduruldu.

Yetkililer, Siverek'te yeni yurt binasının yapılmasının yatırım planına alındığını ama yurt binasının ne zaman yapılacağı ile ilgili herhangi bir bilgilerinin olmadığını açıkladılar.

Söz konusu yurt binasının ihale ve inşa aşaması ile birlikte bu sene açılması imkânsız görülüyor.

Geçen sene Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis edilen Sultan Alpaslan Mesleki Teknik öğrenci pansiyonunda kalan öğrenciler, bu sene söz konusu pansiyonun geri alınması ile birlikte ortada kaldı.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Nihat Denek, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren'in de aralarında bulunduğu eğitim paydaşları ile bir araya gelerek sorunun çözülmesi için çalışma başlatmıştı.

Söz konusu toplantının sonuçları ile ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, öğrenciler bir an önce barınak sorunlarının çözülmesini istiyor.

Kaynak:GAPGündemi


Bu haber 441 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti