Ölüm yolu için bir çağrı daha

Siverek Mimarlar Odası, ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileriyle birlikte basın açıklaması yaparak halk arasında "ölüm yolu" olarak adlandırılan kara yolunda önlem alınmasını istedi.

Ölüm yolu için bir çağrı daha
24 Ocak 2024 - 15:56


Siverek'te "ölüm yolu" olarak adlandırılan Siverek-Şanlıurfa-Diyarbakır kara yolunda yaşanan ölümlü trafik kazaları tepkilere neden oluyor.

Son olarak Şirinkuyu kavşağından tır ile otomobilin çarpışması sonucu 1 çocuk hayatını kaybetti, 2'si çocuk 4 kişi de ağır yaralanmıştı.

Kara yolunda önlem alınmamasından ve yetkililerin duyarsızlığından dolayı bugüne kadar 100'e yakın çocuk, kadın ve yaşlı hayatını kaybetti.

Yetkililerin duyarsızlığına tepki gösteren sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri kara yolunda basın açıklaması düzenleyerek önlem alınmasını istedi.

Basın açıklamasını Mimar Kübra Demirkıran okudu.

"Her gün ölüm riski altındayız"

Yoldan geçen insanların her an ölüm riski taşıdığına vurgu yapılan açıklamada, "İlçemizin Şirinkuyu Mahallesi'ndeki kavşak soruna dikkat çekmek ve yetkililerden çözüm talep etmek amacıyla bir araya geldik. Uzun yıllardır Şirinkuyu Mahallesi'nde bulunan bu kavşak, birçok trafik kazasına ve her seferinde can kayıplarının yaşanmasına neden olmuştur. Bu acı gerçekle yüzleşirken adına 'ölüm kavşağı' koyduğumuz bu noktada son yaşanan kaza, bir çocuğumuzun hayatını kaybetmesine ve 4 vatandaşımızın ağırı yaralanmasına sebep olmuştur. Bu kavşak içinden birçok okulumuzun geçtiği bir bölgede yer alması nedeniyle öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız için her gün ölüm riski taşıyan bir noktaya dönüşmüştür." ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Siverek Mimarlar Odasının yaklaşık 9 ay önce hazırlayıp Siverek Kent Konseyi'ne sunduğu ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği önlemler şu şekilde sıraladı:

"İlçemizin içinde geçen şehirlerarası ana yolun şehir dışına çıkarılması ve bu ana yolun yeniden yapılanması

Şehrin kuzeyi ve Güney arasındaki tehlikeli trafik geçişleri için belirli kavşaklara alt geçitler ve katlı yolların eklenmesi

Gösterilen çevre yolu ve mevcut anayolun revize edilmesi

Şehir yolu yapılıncaya kadar mevcut yolda güvenlik önlemi alınması

Elektrik kesintilerinde trafik ışıklarının sorunsuz çalışabilmesi için enerji panellerini kullanılması

Şehir girişinden çıkışına kadar denetimli hız kontrolü

Yol üstü işaret ve çizgilerle araçların hızlarını düşürülmesi

Acil olarak Şirinkuyu, Saraykent ve Otogar kavşaklarında dal-geç köprülü kavşaklarının yapılarak güvenli trafik akışını sağlanması

Refüjlerde demir korkuluklarla yaya geçişini engellenmesi ve üst geçit sayısının artırılması gibi önlemler alınmalıdır.

Bu çağrımız ilçemizin güvenliği ve halkımızın can güvenliği için yapılmaktadır. Sorunun çözümü için tüm yetkilileri ve ilgili birimleri göreve davet ediyoruz. Güvenli bir yaşam için birlikte hareket etmeye devam edelim." denildi.

Basın açıklamasına Siverek Mimarlar Odası, Siverek Mühendisler Odası, Siverek Baro Başkanlığı, SİVİL-DER, Siverek Eczacılar Odası, Siverek Medeni Eşya Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Siverek Müteahhitler Odası, Terziler Esnaf Sanatkârlar Odası, Marangoz Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Engelliler Kalkınma Derneği, Kadın Sanat Kültür Derneği, Gıda Odası, Fırat Gezginler Kulübü, Eğitim-Sen Temsilciliği, Muhtarlar Derneği temsilcileri katıldı.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı ve Siverek İlçe Başkanlığı da basın açıklamasına katılarak destek verdi.

 
Bu haber 879 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti