Özaslan, Adıyamanlıların Urfa ve Sivereklilere mesajlarını paylaştı

Adıyaman'da depremzedeleri ziyaret eden HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Adıyamanlı depremzedelerin Urfalılara ve Sivereklilere yönelik teşekkür mesajlarını paylaştı.

Özaslan, Adıyamanlıların Urfa ve Sivereklilere mesajlarını paylaştı
03 Mart 2023 - 11:53
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan; yüzyılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde büyük yıkımlar ve ölümler yaşayan Adıyaman'ı ziyaret etti.

Adıyamanlı depremzedeler, Urfalıların depremzede Adıyaman halkı için yaptıklarından dolayı Özaslan'a teşekkür ettiler.

Adıyamanlı depremzedelerin kendisine söylediği mesajları paylaşan Özaslan, "Adıyamanlı bir depremzede; 'Değerli Urfalı vatandaşlarımız kendileri de depremzede olmalarına rağmen, direkt bizim Adıyaman'ımıza el birliği ile yardım ulaştırdılar.' Yaşlı bir depremzede ise 'Urfalılardan çok razıyım. Allah size iyilik, sağlık ve sıhhat versin.' diyerek Urfalılara dua etti. Bir başka depremzede ise 'Urfa halkına buradan çok çok teşekkür ediyoruz. Yaramızı sardılar, yardımcı oldular. Bozova ilçesine geldim, o annelerin ve o ablaların sırtlarına eşyalar alıp yola getirdiklerini gördüm.' diyerek duygularını dile getirdi. Yine başka bir depremzede, 'Bu 70 yaşında Urfa halkından gördüğüm yardımı başka hiçbir yerde görmedim. Evvelki gün Urfa'dan geliyordum. Arabanın hasarı için orada bir atölyede arabamın plakası 02 olduğu için bana öncelik tanıdılar. Fırında bir lahmacun alacaktım, hayır kardeşim fırınımız bugün ekmeği sadece depremzedelere yapıyor, biz kendi köyümüze bile yapmıyoruz. Hepsini Adıyaman tarafına lahmacun olarak gönderdiler. Onun için Urfa halkına çok çok teşekkür ediyoruz. Bu cennet yurdumuzun başı sağ olsun.' diyerek bize teşekkür etti."




"63 plakalı araçlar depremin ilk günlerinde buraya sel gibi aktı"

Adıyamanlıların mesajlarını paylaşmaya devam eden Özaslan, "Başka acılı bir depremzede ise 'Depremin ilk günlerinde 63 plakalı araçlar buraya gerçekten sel gibi aktı. Siverek'ten, Hilvan'dan, Birecik'ten, birçok ilçeden ve Urfa merkezden buraya yardım aktı. Allah hepsinden razı olsun. Hatta benim yeğenimin enkazında, bizimle 3 gün boyunca çalışan Urfalı bir genç vardı. Gerçekten çevremizde depremde bize ilk yardım eli uzatan Urfa idi. Diğer illerden de buraya yardım gelmişti ama Urfa ilk günlerden itibaren bizim yanımızda oldu. Allah hepsinden razı olsun. Biz Adıyamanlılar olarak Urfalılara minnettarız. Çok büyük bir kardeşlik yaşandı burada.' diyerek Urfalılara teşekkürlerini iletti. Başka bir depremzede ise 'Gıda mı dersin, enkaz araçları mı dersin... İlk yardımı hep bizim Urfa'mız getirdi. Bu saatten sonra Adıyaman olarak biz Urfa'mıza minnettarız.' diyerek duygu dolu teşekkürlerini iletti."

"Millet-i İbrahim olan peygamberler şehri Şanlıurfa şanına yakışanı yaptı"

Urfalıların kardeşlik gereği ne ise yaptığını belirten Özaslan, "Millet-i İbrahim olan Peygamberler Şehri Şanlıurfa şanına yakışanı yaptı. Kendisi de depremzede olmasına rağmen bir taraftan kendi yaralarını sararken öbür taraftan ise komşu illerin yardımına koştu. Sadece Adıyaman değil, öbür taraftan Maraş'a, diğer taraftan ise Hatay'a kadar yardım elini uzattı. Şanlıurfa! Gerçekten gurur kaynağısın. Bizlere kardeşlik nimetini bahşeden yüce Allah'a hamd olsun. Hep beraber kardeş olalım, birlik olalım ve birbirimizi yalnız bırakmayalım. İnşallah en kısa sürede hep beraber bu imtihanı atlatacağız." dedi.


Haber Merkezi

Bu haber 826 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım