Özaslan: Çiftçiler yalnızlığa terk edildi

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, kuyu suyu ile sulama yapan çiftçilerin yüksek enerji maliyetlerinden dolayı zarar ettiğini belirterek Enerji Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

Özaslan: Çiftçiler yalnızlığa terk edildi
16 Aralık 2022 - 14:37
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, kuyu suyu ile sulama yaparak yüksek elektrik faturalarından dolayı zarar eden çiftçilerin sorunlarını gündeme taşıdı.

Şanlıurfa’nın köylerine giderek çiftçilerin sorunlarını dinleyen Özaslan, Şanlıurfa’ya müfettiş heyeti gönderilmesi için Ankara'ya çağrıda bulundu.

Tarımın başkenti olan Şanlıurfa'da çiftçilerin yüksek enerji maliyetinden dolayı zarar ettiğini belirten Özaslan, bin bir türlü zahmetlerle ürün eken çiftçilerin elektrik dağıtım şirketlerinin insafına terk edildiğini vurguladı.

Kaldırdığı ürününün sezon boyunca kullandığı elektriği dahi karşılamadığını ifade eden çiftçiler yüksek gelen elektrik faturalarından veryansın etti.



Hükümet yetkililerine seslenen çiftçiler,  "Devlet Ukrayna’dan, Rusya’dan tahılı ithal edeceğine, onların çiftçilerini destekleyeceğine kendi çiftçisini desteklesin. Biz çiftçi olarak şuan ekiyoruz ama elektrik masraflarına yetişemiyoruz. Temmuz ayının 15’inde elektriklerimiz özel firma tarafından plansız kesildi, mısırda rekolte çok düştü. Şu anda buğday ekemiyoruz. İlkbaharla birlikte, buğday ve mercimek sulamasında elektriklerimizi kesmesinler, özel firmanın merhametine terk etmesinler bizi” şeklinde konuştular.
Kuyu suyu ile sulama yapan çiftçilerin kaldırdıkları ürünlerin, elektrik faturasını dahi karşılamadığını vurgulayan Özaslan, “Çiftçi kardeşlerimizin serzenişlerini duydunuz. Kuyu suyu ile sulama yapıyorlar. Fakat sattıkları ürün elektrik faturasını dahi karşılamıyor maalesef. Öbür taraftan diyorlar ki; biz elektrik sarfiyatımızı görmek istiyoruz. Fakat uzaktan okuma sistemi ile sayaçlar okunduğu için bizlere fatura ibraz edilmiyor, diyorlar. Elektrik dağıtım şirketine borcumuzu ödemek için gittiğimizde ise bize sadece bir rakam söyleniyor ve o rakam için küçük bir kağıda IBAN numarası yazıyorlar. Gidin bu IBAN numarasına para yatırın, deniliyor. Hukuk devletinde yaşıyoruz. Allah aşkına böyle bir uygulama olur mu? Ve diğer taraftan çiftçiler diyor ki, sulama dönemlerinde elektrik kesintilerine uğruyoruz, tarlada ürünlerimiz kuruyor" ifadelerini kullandı.

Bereketli sofralarımızın kahramanları olan çiftçileri yalnızlığa terk etmeyelim

Çiftçilerin yaşadıkları sorunlara karşı çözüm önerilerinde bulunan Özaslan, hükümete seslendi: “Çiftçilerin yaşadıkları bütün sorunlara karşı çözüm olarak diyoruz ki; Şanlıurfa milletvekilleri, özellikle iktidar milletvekilleri, bir araya gelsinler. Ankara’da gerekli girişimlerde bulunsunlar. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan oluşan bir müfettiş heyeti Şanlıurfa’ya gelsin, hem çiftçilerle hem de elektrik dağıtım şirketiyle görüşsünler. Adalet neyse onun gereği yapılsın! Lütfen, bereketli sofralarımızın kahramanları olan çiftçilerimizi yalnızlığa terk etmeyelim” çağrısında bulundu.

Haber merkezi

 
Bu haber 545 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...