Özaslan'dan depremden dolayı mağdur olan esnaflar için çağrı

HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Özaslan, 6 Şubat depreminde iş yerleri yıkılan Şanlıurfalı esnafın sorunlarının bir an çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Özaslan'dan depremden dolayı mağdur olan esnaflar için çağrı
08 Şubat 2024 - 14:36
HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Özaslan, asrın felaketi olan kabul edilen 6 Şubat depreminde esnafın yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi noktasında çağrıda bulundu.

Özaslan, "6 Şubat depremi sonrası Bahçelievler başta olmak üzere biliyorsunuz ki ağır hasardan dolayı bazı binalar yıkıldı. Hala yıkılmayı bekleyen binalar var. Yıkılan binaların altında işyeri olan esnaflar mağdur oldular. Bazı esnaflar başka yere taşındı bazıları ise hala işyeri bulamadılar. Bütün bu esnafların sıkıntısını ortadan kaldırmak için bazı çözüm önerilerimiz var." diye konuştu.

"Prefabrik veya çadırdan oluşan geçici çarşılar kurulabilir"

Mağdur olan esnaflar için geçici çarşı kurulması gerektiğini belirten Özaslan, "Esnaf kardeşlerimizin bu mağduriyetini bir nebze de olsa gidermek için Rabia meydanında prefabrik veya çadırdan oluşan bir çarşı kuralım. Kurulacak olan geçici çarşıda esnaf kardeşlerimiz gelsinler, en azından onlar için de ekonomik bir katkı olsun ya da Karaköprü'deki fuar merkezi içerisinde esnaf kardeşlerimiz için bir çarşı oluşturalım." dedi.

"Esnaf kardeşlerimiz için ekonomik bir katkı olsun"

Esnaflara ekonomik katkı sunulması gerektiğini dile getiren Özaslan, "Rabia Meydanı, fuar merkezi veya esnaf kardeşlerimizin uygun göreceği herhangi bir yerde geçici olarak çarşı kurulabilir. Böylece esnaf kardeşlerimiz için geçici de olsa ekonomik katkı sunmuş oluruz. Bu esnaf kardeşlerimize Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından mağdur edilen Özdiker Kuyumcular Çarşısı esnafları da dâhil edilebilir." şeklinde konuştu.
Özaslan, "Gelin bu bayramda (Ramazan Bayramı) bu kararı alalım ve bu esnaf kardeşlerimize yardımcı olalım. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bakalım bu çağrıya nasıl bir cevap verecek?" dedi. 

Haber Merkezi

 
Bu haber 319 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti