Özaslan fahiş kiralara ve konut sorununa dikkat çekti

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, vatandaşın temel ihtiyacı olan barınma sorununun çözümü için; belediyelerin Hazine arazilerine konut yapması gerektiğini ifade etti.

Özaslan fahiş kiralara ve konut sorununa dikkat çekti
23 Eylül 2023 - 10:32

HÜDA PAR İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta ise Şanlıurfa'da konut ve kira fiyatlarındaki artış ile TOKİ tarafından yapımı tamamlanan ve sahiplerine teslim edilmeyen konutlara dikkat çekti.

Özaslan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve tüm ilçe belediyelerinin hazine arazilerinin üzerine konut yapmasını ve ilk kez ev sahibi olacak ailelere maliyetine satması gerektiğini ifade etti.

TOKİ tarafında yapımı geçen yıl biten konutlar hala teslim edilmedi

Yeşildirek Mahallesi'nde yapımı tamamlanan TOKİ konutlarının önünden seslenen Özaslan "Şanlıurfa'da konut arzındaki sıkıntılardan dolayı kira fiyatları almış başını gitmiş ve konuta bu kadar ihtiyaç duyulan bir zamanda anlam veremediğimiz bazı gelişmeler de oluyor. Ne oluyor derseniz? Bakın arka tarafta görüyorsunuz; TOKİ tarafından yapılan konutlar... Bunlar geçen yıl bitti ve maalesef halen piyasaya konut arzı gerçekleşmedi. Yani sahiplerine teslim edilmedi. Bir ara Yeşildirek Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümden dolayı mahalle sakinleri ile yer takası yapılacağı söylendi, bu da havada kaldı" dedi.

Evler artık dökülmeye başlamış

Ayrıca Yenice Mahallesi'nde yapımı tamamlanan TOKİ konutlarının önünden tekrar seslenen Özaslan "Şanlıurfa'daki konut ihtiyacına karşı bir vurdumduymazlık örneğini de burada görüyoruz. Bakın burası Eyyübiye Yenice bölgesindeki TOKİ konutları... Geçen yıl bu konutlar yapıldı ve bitti. Ama sahiplerine teslim edilmedi. Niye teslim edilmiyor? Neyi bekliyorlar? Biz de anlayamadık. Şanlıurfa halkı da anlayamıyor, anlam veremiyor? Bu konuyla ilgili yetkililerden acil bir açıklama bekliyoruz. Konutlar bitmiş fakat teslim edilmiyor. Urfa halkı kiralık ev arıyor ama ev bulamıyor. TOKİ konutları ise boşta duruyor. Neden boşta duruyor? Gerçekten anlamsız. Üzerinden o kadar zaman geçti ki, bakın yer yer dökülmeler bile başlamış. Siz bu evleri insanlara teslim etmezseniz, tabii ki bu evler artık dökülmeye başlayacak" ifadelerini kullandı.

Özaslan "Şanlıurfa'daki artan kira fiyatları ve konut ihtiyacına karşı şimdi çözümü konuşalım" diyerek çözüm önerilerini şöyle sıraladı:

Birinci sırada, TOKİ tarafından yapımı bitirilen konutlar bir an önce sahiplerine teslim edilmeli.

Evinizi kiraya verirken lütfen elinizi vicdanınıza koyun

İkinci sırada, ev sahiplerine sesleniyoruz; evinizi kiraya verirken lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve ona göre fiyat belirleyip evlerinizi kiraya verin. Kendinizi karşıdaki insanların yerine koyarak, empati yaparak hareket edin lütfen!

Belediyeler hazine arazilerinin üzerine konut yapmalı

Ve üçüncü sıradaki asıl köklü çözüm; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve tüm ilçe belediyeleri hazine arazilerinin üzerine konut yapmalı ve ilk kez ev sahibi olacak ailelere maliyetine satmalı. O zaman fiyatlar daha dengeli hale gelecektir.

Bu projeyi hayata geçirmek bizim boynumuzun borcu

Özaslan "Biz HÜDA PAR olarak size söz veriyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ni devraldığımız gün, sosyal belediyecilik ve insanı merkeze alan bir yönetim anlayışı gereği bu projeyi hayata geçirmek bizim boynumuzun borcu olsun" dedi.

Gayrimenkulü zenginleşme ve rant aracı olmaktan çıkarmalıyız

Son olarak Özaslan "Gayrimenkulü zenginleşme ve rant aracı olmaktan çıkarmalıyız" dedi.

GAPGündemi.com



Bu haber 532 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti