Özaslan: Siverek il hakkını geri istiyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki temasları kapsamında SİVİL DER’i ziyaret eden Özaslan, il konusunda dikkat çeken bir öneri sunarak il davasına destek sözü verdi.

Özaslan: Siverek il hakkını geri istiyor
22 Aralık 2022 - 14:06

Temaslar kapsamında Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği’ni (SİVİL DER) ziyaret eden Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, il konusunda yapılacak etkinliklere destek vereceğini söyledi.

Öğrencilerin ziyareti sırasında dernek binasına gelen HÜDA PAR İl Başkanı Emin Özaslan, dernek yönetimi ve gençlerle bir süre sohbet etti.
 

Yasal sınırlar çerçevesinde il olma konusunda yapılacak etkinliğe destek vereceğini dile getiren Özaslan, “Bende naçizane bir öneride bulunmak istiyorum. Şehrin en işlek kavşağında her gün 10 kişi nöbetçi olsun. Bir pankart oluşturalım ve ‘Siverek il hakkını geri istiyor’ diye yazalım. Çünkü daha önce o hakkınız vardı, hakkımızı bize geri verin diyoruz. Bu anayasal bir haktır, ben hakkımı geri istiyorum diyoruz. Siverek il olma hakkını geri istiyor, bize hakkımızı iade edin diyeceğiz. Bu tarz spontane cümleler yazıp her gün 10 kişi sabahtan öğleye kadar, öğleden sonra da 10 kişi yani nöbetleşerek Siverek’in en işlek kavşağında sessiz bir şekilde o pankartı tutarım. Orada oturduğumuz sırada Türkiye’nin her tarafından insanlar oradan geçiyor. Herkes bunu görsün, Siverekli gençler il olma hakkını geri istiyor. Normal ve anayasal bir haktır. Her gün orada 10 kişi nöbetçi olsun, pankartını tutsun. Her geçen fotoğrafınızı çeksin sosyal medyada paylaşsın. Sizlerde bunu sosyal medyada kullanırsınız, onlarda bunları paylaşır. Örneğin Ankara’dan gelen birisi ‘Siverek’ten geçerken gençler pankart açmış ve il olma hakkını geri istiyor” diyecekler. Sadece o değil, Bakan, milletvekili bürokrat, gazeteci ya da halk geçerken bunu görecek. Siz bunu biraz devam ettirirseniz Türkiye’de ses getirecek bir etkinlik olacak. Bu benim şahsi bir önerimdir. Bu arada siz bu etkinliği yaparsanız söz veriyorum bende gelip sizin eyleminize destek vereceğim. Parti rozetimi çıkarıp bir gün boyunca gelip sizinle nöbet tutacağım.” dedi.

Özaslan’a teşekkür eden SİVİL DER Başkanı Ayhan Ekinci, ilerleyen süreçte il olma konusunun yenide gündeme getirilmesi amacıyla bazı çalışmalara hazırlandıklarını söyledi.

Yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi veren Ekinci, “Sayın başkanım öneriniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. Etkinliklerimize vereceğiniz destek bizi onurlandırır. Bizim bu yönde bazı çalışmalarımız var. Gençlerimizin de desteğiyle hazırlayacağımız pankartlarla siyasilerden de destek almayı düşünüyoruz. Örneğin Siverek’in il olması konusunda bize destek vermelerini isteyeceğiz. Bu pankartları çeşitlendireceğiz. Esnaflarımızı hatta tüm vatandaşlarımızı kapsayacak bir etkinliğe imza atacağız. Bunun yanı sıra sizin de önerilerinize benzer etkinlikler yaparak il olma konusunu ön plana çıkarmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Özaslan’a ziyareti sırasında HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdurrahim Sımak ve partililer eşlik etti.

Bu haber 601 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü