Özaslan: Urfalı mevsimlik tarım işçilerinin cenazeleri art arda geliyor

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, mevsimlik tarım işçisi ailenin Konya'ya trafik kazasında hayatını kaybeden çocuklarının acısını paylaşarak, "Buna yürek mi dayanır?" dedi.

Özaslan: Urfalı mevsimlik tarım işçilerinin cenazeleri art arda geliyor
22 Haziran 2022 - 17:29
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla 2 hafta boyunca yaklaşık 18 ili kapsayan ziyaretlerde bulunmuştu.

Ziyaretler sonunda mevsimlik tarım işçilerinin yaşamış olduğu sorun ve sıkıntılarını yerinde gören ve tespit eden Özaslan, bu sorunlarla ilgili bir rapor hazırlayarak kamuoyu ile paylaşmıştı.

Dün Konya'da trafik kazası sonucu hayatını kaybeden medrese öğrencisi Miktad Yantur'un vefatına atıfta bulunarak sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özaslan, "Yoksulluğun gurbeti zordur... Peki, ya gurbetin taziyesi ne kadar zordur, bilir misiniz? Urfalı Mevsimlik Tarım İşçilerinin cenazeleri art arda geliyor... Buna yürek mi dayanır? Sahi, Şanlıurfa'nın 14 milletvekili vardı, değil mi?" dedi.

Hatırlanacağı üzere, Yantur ailesi mevsimlik tarım işinde çalışmak üzere Konya'ya gitmişti.

Tarlada çalışmalarını bitiren Yantur ailesinin oğlu Miktad Yantur (15), babası Mehmet Yantur ile birlikte akşam namazı kıldıktan sonra caddede karşıdan karşıya geçtiği sırada minibüsün çarpması sonucu ağır yaralandı.

Bölgeye çağrılan 112 acil servis ekiplerince hastaneye kaldırılan Yantur, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

www.siverekgenclik.com

Bu haber 520 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu