Özcan: "Vaka artışı katı kuralları yeniden şehrimize getirebilir"

Şanlıurfa'da artan Covid-19 vakaları ile ilgili sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklamada bulunan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özcan, maske, temizlik ve mesafe kurallarına riayet edilmesi uyarısında bulundu.

Özcan: "Vaka artışı katı kuralları yeniden şehrimize getirebilir"
13 Haziran 2020 - 22:18

Özcan, Vaka artışının devam etmesi halinde Coronavirus ile mücadele kapsamında uygulanan katı kuralların yeniden uygulanabileceğine dikkat çekti.


Özcan, “Dünyada etkisini sürdüren Covid-19’a karşı etkin mücadele sergileyen ülkemiz; sağlık altyapısının güçlülüğü, sağlık çalışanlarımızın özverili gayretleri, milletimizin duyarlılığı ve Cumhurbaşkanımız öncülüğünde devletimizin kararlı çalışmaları salgını en aza indirdi. Hal böyle olunca kısa zamanda yayılan ama çok kısa zamanda da kontrol altına alınan Covid-19 virüsünün etkinliği ülkemizde en aza indirilip, yeni normalleşme süreci devreye sokuldu. Büyükşehirlerimize giriş çıkış yasağı ve sokağa çıkma yasakları kaldırıldı. Berber, kuaför, cafe, restoran, kıraathane ve park gibi tüm alanlar yeniden hizmete girdi. Kurum ve kuruluşlar yeniden eski mesai düzenine döndü. Kısacası duran hayat yeniden eski hızlı akışına geçti.” ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın normalleşme sürecinde vatandaşlardan 3 şey istediği hatırlatmasında bulunan Özcan, şunları kaydetti:


“Normalleşme sürecini kısım kısım başlatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, tüm vatandaşlarımızdan ‘maske, temizlik ve sosyal mesafe’ konusunda özenli olmalarını ve bu 3 kurala riayet edilmesini istedi. Bu süre zarfında günlük virüs kapan vaka sayılarımız binli seviyenin altını görürken, iyileşen hasta sayımız her geçen gün artıyor, ölüm vakaları da en minimum seviyede sürüyor. Fakat son günlerde virüsün yeniden günlük vaka sayısı 1000 seviyesinin üzerine çıkması biraz moral bozucu oldu. Özellikle bugünlerde Şanlıurfa’mızda virüsün yayılma hızındaki artış bizleri tedirgin etti. Maskesiz dışarı çıkmayalım, birbirimizi gönülde sevelim lakin birbirimizden en az bir buçuk metre uzak olmaya gayret edelim, temizliğimize özen gösterelim.”


Coronavirus ile ilgili tedbirlere uyulmaması durumunda katı kuralların yeniden uygulanabileceğine dikkat çeken Özcan, “Covid-19 süresindeki sağlığımız için alınan tedbirlerin yeniden uygulanmaması için bu 3 kurala herkesin riayet etmesini rica ediyorum. Eğer günlük vaka artışı devam ederse daha katı kurallar gelebilir. Bu virüs illetinden tamamen kurtulmamızın yolu kurallara uymaktan geçiyor. Sizlerin burnu kanasa bizleri derinden üzer. Lütfen zorunlu olmadıkça keyfi olarak dışarıda olmayalım. Temas etmeyelim, maske, mesafe ve temizlik kuralına uyalım. İlimizde özelinde etkin bir çalışma sergileyen Pandemi Kurulu’nun açıklamalarına riayet edelim.” diye konuştu. (İLKHA)

Bu haber 1927 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek