Özgür-Der: Salgınla mücadelede vefat edenler görev şehidi sayılsın

Özgür-Der Siverek Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, Covid-19 salgını ile mücadele ederken, salgın hastalık sebebiyle yaşamını kaybeden tüm kamu personelin görev şehidi sayılması istendi.

Özgür-Der: Salgınla mücadelede vefat edenler görev şehidi sayılsın
29 Ağustos 2020 - 15:34

Özgür-Der Siverek Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere Covid-19 salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdürmekte ve milyonlarca insanı doğrudan ya da dolaylı bir biçimde etkilemektedir. Mart ayı itibariyle çeşitli tedbirler alınmaya çalışılmış ve başta sağlık emekçileri olmak üzere birçok kesim insanüstü sayılabilecek bir emek harcayarak salgın sürecinin en az hasarla atlatılmasına yardımcı olmaya çalışılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.


Covid-19 ile mücadelede birçok kamu görevlisinin salgından dolayı vefat ettiği hatırlatılan açıklamada, “Bu süreçte sosyal hizmetler çalışanlarından diyanet personellerine, emniyet güçlerinden öğretmenlere birçok kamu çalışanı da kendi görevlerinin dışında görevler üstlenerek yardımcı olmaya çalışmış ve dahi bu uğurda kendileri veya aileleri hastalanıp vefat etmişlerdir. Başta sağlık çalışanları olmak üzere birçok camiadan insanımız, görevleri başındayken salgın hastalığa yenik düşen ve vefat eden insanlarımıza bu vesileyle bir kez daha Allah’tan rahmet acılı ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu durumun en son örneği de ne yazık ki; cenaze yıkamakla görevlendirilen Osman Çilenti hocamız olmuştur. Hocamıza Allah’tan rahmet acılı ailesine ve sevenlerine de sabır diliyoruz ve bu konuda birkaç hususu kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.” ifadelerine yer verildi.


Açıklamanın sonunda Covid-19 ile mücadelede vatandaşların tedbirlere sıkı sıkıya uyması gerektiği ifade edilerek, “Öncelikle kıymetli halkımızın alınan tedbirlere sıkı-sıkıya uyup, bu salgın sürecinde kendilerine veya istemeden de olsa birilerine - tutulmalarını… Covid-19 ile mücadele sürecinde görevlendirilen kamu personellerinin kendi görevlerini de yerine getirmiş sayılmalarını… Covid-19 salgını ile mücadele ederken, salgın hastalık sebebiyle yaşamını yitiren tüm kamu personelinin görev şehidi sayılarak ailelerinin her türlü mağduriyetlerinin giderilmesini ve her anlamda desteklenmelerini arz ve talep ediyoruz. Herkesi hesap görücülerin en hayırlısı olan Allah’a emanet ediyoruz.” denildi. (İLKHA)

Bu haber 20711 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması