Polat: Urfa havaalanı, havalimanı statüsünü kavuşturulmalı

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, İsrail ürünlerinin boykot edilmesi noktasında Urfa'nın neler yapabileceğini kamuoyu ile paylaşarak yatırımcılara destek ve havaalanının statüsünün değiştirilmesi önerisinde bulundu.

Polat: Urfa havaalanı, havalimanı statüsünü kavuşturulmalı
10 Kasım 2023 - 11:47
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, yapılan boykotlarla beraber Urfa için iki çözüm odaklı önerisini kamuoyuyla paylaştı.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığının Cuma 11.11 etkinlikleri devam ediyor.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, Cuma 11.11'de Şanlıurfa'nın sorunları ile birlikte bu sorunlarla ilgili partilerinin çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaşıyor.

Polat, gündemin Filistin'deki soykırım olmasından dolayı bu hafta israil mallarını boykot, Urfa'daki yatırımcıların desteklenmesi ve havaalanı statüsünün havalimanı olarak değiştirilmesi konusunda önerilerini paylaştı.

Faruk Polat, "HÜDA PAR olarak bu hafta yapılan boykotları, bu boykotların yansımalarını ve bu süreci daha da derinleştirmek adına Urfa olarak neler yapabilirizi konuşacağız." dedi.

Boykot uygulayarak safımızı ve duruşumuzu belli ettik

Polat, "Gazze'de yaşanan soykırım ve katliamlardan sonra hepimiz yaşanan olaylara İslami ve insani bir bilinç ile karşı çıktık. Her birimiz 'Ne yapabiliriz?' bilinci üzerinden İsrail ürünlerine boykot uygulayarak en azından safımızı ve duruşumuzu ortaya döktük, belli ettik. Bu boykot, tüm Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde karşılık buldu. Bu karşılık sonucu İsrail menşeli firmaların hisseleri ciddi manada değer kaybettiğini ve düştüğünü gördük. Boykotun devam etmesi, dalga dalga yayılması İsrail'in can damarı olan maddi gücünü kırıyor." dedi.


Urfa olarak nasıl çözüm üretebiliriz?

Polat "Bu süreçte Urfa olarak bizler ne yapabiliriz? Yerli firmalarımızın üretimlerinin artırmaları için alan açılması lazım. Bu alanla ilgili altyapı hazırlıkları hususunda 2 önemli noktaya değinmek istiyoruz. Birincisi, sanayi üreticilerine sorunsuz arsa tahsisinin kolaylaştırılması ve önlerinin açılması… İkincisi Ortadoğu pazarlarına açılım gerçekleştirmek için üretim fazlalaşacaktır. Bu artan üretimle beraber kargo uçaklarının ihtiyacı ve lojistik destek gerekecektir. Bu manada Urfa'mızın havaalanının çok acil bir şekilde havalimanına tekrar olması gereken statüsüne kavuşturulması gerekir." ifadelerini kullandı.

Ortadoğu ve Dünya Pazarlarında katma değer elde edeceğiz

Polat, "Atılacak bu adımlardan sonra; ülkemizde ürettiğimiz katma değeri dışarıya vererek kaybetmeyecek, aksine açıldığımız Ortadoğu ve dünya pazarlarında katma değer elde edeceğiz. Öyle ise başta Urfa milletvekillerimiz olmak üzere bu konuyla ilgili memleketini seven tüm yetkilileri, bir an önce adım atmalarını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

GAPGündemi


 
Bu haber 516 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti