"Polis keyfi muamelelerden vazgeçmelidir"

HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdurrahim Sımak, maske takılmasının zorunlu olmadığı bir alanda maske takmadığı gerekçesiyle vatandaşa kötü muamelede bulunan polis hakkında yasal işlem yapılmasını istedi.

"Polis keyfi muamelelerden vazgeçmelidir"
22 Mayıs 2020 - 19:46

HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdurrahim Sımak, polisin kötü muamelesine maruz kalan öğretmen ile ilgili yazılı basın açıklaması yayımladı.


Ülkenin içerisinde bulunduğu pandemi sürecinde alınan tedbir kararlarını önemsediklerini belirten Sımak, bu tedbir kararlarının keyfi muameleye dönüşemeyeceğini ifade etti.


Sımak, “21 Mayıs 2020 tarihinde, saat 11.00 sıralarında, özel bir okulun önünden geçen polis aracı, okulun bahçesinde bulunan Eğitimci R.E’ye, okul bahçesinde maske takmadığı gerekçesiyle ceza kesmiştir. R.E., o sırada kendisi hakkında işlem yapan polisin ismini öğrenmek istemiş, polis memuru ismini vermeyince de cep telefonu ile polisin fotoğrafını çekmek istemiştir. R.E.,   fotoğrafını çekmek istediği polisin kötü muamelesi ve hakaretine maruz kalmış, o sırada cep telefonu elinden düşmüş ve ekranı kırılmıştır.” diye konuştu.


Pandemi sürecinde alınan tedbir kararlarını önemsediklerini belirten Sımak, “HÜDA PAR Siverek İlçe Teşkilatı olarak ülkemizin içerisinde bulunduğu pandemi sürecinde, vatandaşların sağlığı için alınan tüm tedbirleri önemsiyor ve halkımızın bu tavsiyeleri yerine getirmesini tavsiye ediyoruz. Yalnız bu süreçten vazife çıkararak vatandaşlara keyfi muamelede bulunulmasını ve vatandaşlara kötü davranılmasını da kabul etmiyoruz. Siverek’te herkes tarafından sevilen sayılan binlerce öğrenci yetiştiren 26 yıllık bir öğretmenin, belki de çocuğu yaşındaki bir polis tarafından kötü muameleye maruz kalmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Olaya karışan polis memurunun tespit edilerek hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz.” dedi. (İLKHA)

Bu haber 2950 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu