"Ramazan Allah'ın bize vermiş olduğu hayır ayıdır"

Ramazan ayı ile ilgili duygularını paylaşan Şanlıurfalılar, ramazan ayının; hayır, rahmet, bereket ve hidayet ayı olduğunu ifade ettiler.

"Ramazan Allah'ın bize vermiş olduğu hayır ayıdır"
04 Mayıs 2019 - 14:49

 


İslam âlemi; rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı, cehennem kapılarının ise kapatılacağı, bereket, mağfiret, hayır ve hidayet ayı olan, 11 ayın sultanı ramazan ayına girecek olmanın heyecanını yaşıyor.


Müslümanlar,  5 Mayıs günü teravih namazını kılarak gecesi ilk sahurlarını yapacaklar.


Peygamberler şehri olan Şanlıurfa’da yaşayan vatandaşlar; ramazan ayında oruç tutacaklarını, teravih namazı kılacaklarını, günahlarından tövbe ederek, hayır ve hasenatta bulunacaklarını belirterek duygularını İLKHA mikrofonları için paylaştılar.


Ramazan ayının rahmet bereket ve hidayet kaynağı olduğuna dikkat çeken Kur’an kursu hocası Meryem Ervan, “Ramazan Allahu Teâlâ’nın bize vermiş olduğu hayır ayıdır. Allah'ın bize bereketidir. Recep Allah'ın ayı, Şaban Peygamber Efendimizin ayı, Ramazan ise Allah’ın bize vermiş olduğu bir nimettir. Bize vermiş olduğu bu nimetten dolayı Allah'a ne kadar şükretsek azdır. Ramazan rahmettir, berekettir ve hidayettir. Bizi ramazana ulaştıran Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Ramazanda insanlar sabrın ne olduğunu öğrenecekler ve hayatlarına bir düzen vereceklerdir.” ifadelerini kullandı.


"Bu ayda Rabbimiz bize Kur’an-ı Kerim’i indirmiştir"


Ramazan ayını çok değerlendirmek isteğini belirten Ervan, “Ramazan ayında mukabeleye başlayacağız inşallah. Biliyorsunuz ramazan ayında Kur’an-ı Kerim inmiştir. Ramazan ayında öyle bir gün vardır ki (Kadir Gecesi) bin aydan daha hayırlıdır. Bu ayda Rabbimiz bize Kur’an-ı Kerim’i indirmiştir. Peygamber Efendimizin hayatını daha iyi anlayabilmeliyiz. Peygamberin hayatını kendi hayatımıza uygulayabilmemiz gerekir. Ramazanın bize neler kazandırdığını ve bakış açımızı değiştirdiğini göreceğiz. Rabbim ramazan ayını güzel bir şekilde yaşamayı, insanları hidayete erdirmeyi ve Kur’an-ı Kerim’i anlayıp onunla amel etmeyi bize nasip eylesin inşallah.” diye konuştu.


"Ramazan ayı merhamet ayıdır"


Ramazan ayının merhamet ayı olduğunun altını çizen Rıdvan Bozova, “Mübarek Ramazan ayı hoş geldi inşallah. Bu ayın bütün Müslüman âlemine barış ve mutluluk getirmesini diliyorum. Bu mübarek bir aydır, 11 ayın sultanı denilen aydır. Ümmeti Muhammed'e ve bütün Müslümanlara hayırlı olmasını diliyorum. Ramazan ayı merhamet ayıdır. Allah'a en yakın olunan aydır. Müslüman insanın 12 ayının da iyi olması lazım; ama insanlar ramazan ayında daha duygusal daha merhametli oluyor insan hayatında değişikler oluyor.” ifadelerini kullandı.


“Allah, tüm İslam âlemine ramazan ayında oruç tutmayı nasip eylesin”


Ramazan ayında günahlarının af olabilmesi için Allah’a yalvaracağını vurgulayan Siraç Karaman, ramazan ayının bereket ayı olduğunu söyledi. Karaman, “Bizlere bugünleri gösterdiği için Allah'a binlerce kez şükürler olsun. Bugünlerde birbirimize yardımcı olmalıyız, birbirimize sevgi, şefkat ve merhamet göstermeliyiz. Ramazan ayı Allah ile insan arasındaki bir aydır. Sevabı Allah tarafından verilen bir aydır. Allah, tüm İslam âlemine ramazan ayında oruç tutmayı nasip eylesin. Ramazan için hazırlıklarımızı yavaş yavaş yapıyoruz. Zaten pazar günü teravih kılacağız inşallah. Ramazan bereket ve merhamet ayıdır. Günahların af olduğu bir aydır.  Bu ayda oruç tutacağız, namaz kılacağız ve günahlarımızın af olabilmesi için Allah’a yalvaracağız. Bu ay yalvarma ayıdır. İnşallah Rabbim tüm İslam âleminin orucunu kabul eder, günahlarını affeder.” dedi.


“Ramazan başı hayırla başlayan sonu daha büyük bir hayırla biten mübarek bir aydır”


Ramazan ayında bir ay boyunca ablasını misafir edeceğinin mutluluğunu yaşayan Hasan Karaca,” Ramazan ayı bizim için bolluk, bereket ayıdır. Başı hayırla başlayan sonu daha büyük bir hayırla biten mübarek bir aydır. Ramazan ayı ile ilgili ablam bize gelecek. Bir ay boyunca misafir olacak bayrama kadar bizde kalacak. Onun için bunun için maddi ve manevi olarak ihtiyaçlarımızı tamamlamaya başladık. Ramazan ayının en güzel yanı, iftarın birlikte yapılması, komşu ve akrabanın davet edilerek beraber iftar açmaktır. İnşallah orucumuzu tutmayı ve teravih namazını kılmayı düşünüyorum. İbadetle geçirmeyi düşünüyoruz.” diye konuştu.


Ramazan ayı için manen ve manevi olarak sürekli hazır olduğunu belirten Hasan Basri, bu ayda bol bol ibadet edeceğini söyledi.


Ramazan ayının Şanlıurfa’da çok güzel geçtiğini söyleyen Halil Türk, “İnşallah bütün İslam âleminin ramazan ayının kazasız ve belasız geçmesini diliyorum. Ramazan ayı, inşallah bütün Müslümanlar için sağlıklı ve güzel geçer. İnşallah ramazan ayında orucumu tutacağım, namazımı kılacağım. Ramazan ayı Urfa’da çok güzel geçiyor. Urfa halkının çoğu namazlı ve niyazlıdır.” diye konuştu.


Cem Sezerçavuş ise ramazan ayının insanların kaynaşmasına vesile olduğunu hatırlatarak, “Ramazan ayı aç olan insanların halinden anlamak ayıdır. Ramazan, masada bir yemek olduğu zaman aç olan komşumuz ile paylaşmanın ayıdır. Toplumdaki insanların birbiri ile kaynaşmasına vesile olan bir aydır ramazan…” dedi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Bu haber 2870 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor