Ramazan ayına özel pişirilen pideler yoğun ilgi görüyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir fırın, Ramazan ayına özel olarak pişirdiği sütlü, tahinli ve yağlı pidelerle iftar ve sahur sofralarını süslüyor.

Ramazan ayına özel pişirilen pideler yoğun ilgi görüyor
28 Nisan 2020 - 19:14


Ramazan ayının geleneksel lezzetlerinden olan "Ramazan pidesi", iftar ve sahur sofralarının değişmez lezzetlerinin başından geliyor.


Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Ofis Mahallesi'nde fırın işleten Mahmut Yağan, Ramazan ayına özel olarak hazırladığı birbirinden lezzetli pidelerle, geleneksel Ramazanları yaşatmaya çalışıyor.


"Allah'ın yardımıyla oruçlarımızı tutabiliyoruz"


Yaklaşık 20 yıldır Siverek'te fırıncılık yapan Mahmut Yağan, Allah'ın yardımıyla oruçlarını tuttuklarını belirterek, "Özellikle Ramazan ayında yoğun oluyoruz. Öğleyin fırına gelerek hamuru ayarlıyoruz.  İftara hazırlık yapıyoruz. İftardan sonra da bu sefer sahura hazırlık yapıyoruz. Yazın, kış aylarına göre daha sıcak bir ortamda çalışıyoruz. Hem hava sıcaklığı hem fırın sıcaklığı işimiz zor oluyor. Kurban olduğumuz Allah bizlere yardım ediyor. Biz de bu işi yıllardır yaptığımızdan dolayı alıştık. Elhamdülillah orucumuzu tutuyoruz. Rabbimiz de yardım ediyor. O'nun yardımıyla orucumuzu tutuyoruz." ifadelerini kullandı.


"Sokağa çıkma yasakları ekmek satışlarımızı fazla etkilemiyor"


Sokağa çıkma yasaklarının fırıncılara etkisini değerlendiren Yağan, "Sokağa çıkma yasakları ekmek satışlarımızı fazla etkilemiyor. Yalnız geçmiş Ramazan aylarına oranla içimizde bir burukluk var. Ramazan'ın eski havası ve güzelliği kalmadı. İnşallah bu Ramazan bu şekilde yaşadığımız ilk ve son Ramazan ayı olur. Bir sonraki Ramazan, tekrar eski Ramazanlar havasında geçer inşallah. Rabbim! Bir an önce bu hastalığı bertaraf etsin. Sokağa çıkma yasaklarından dolayı zorlanıyoruz ama elimizden geldiği kadarıyla yetkililerin verdiği talimatları yerine getirmeye çalışıyoruz. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ekmeklerini evlerine kadar götürüyoruz. Sokağa çıkma yasağı olduğu zaman sıkıntılı oluyor." şeklinde konuştu.


Siverek'in suyu ve meşe odununun Siverek ekmeğine lezzet kattığını ifade eden Yağan, "Siverek ekmeğinin özelliği, Siverek suyuyla yapılmasıdır. En büyük özelliği budur. Ayrıca meşe odununun ateşiyle ekmeği pişiriyoruz. Tahinli, sütlü, yağlı ve normal Siverek ekmeği yapıyoruz. Bu ekmekleri sadece Ramazan ayına özel yapıyoruz. Ramazan havasında geçsin diye bu ekmeleri yapıyoruz. Müşterilerimiz genelde bu hizmetlerimizden memnun kalıyor. Çünkü farklı bir lezzet ve tatlara sahip." diye konuştu. (İLKHA)

FOTO GALERİ


Bu haber 5214 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Pastacı
    3 yıl önce
    unlu mamulleri dükkanlarımızda Ramazan ayına özel değil Allahın Tüm günlerine özel yılın 12 ayı günün 24 saati yağlı,tahinli,sütlü ekmek, börek çörek çeşitlerimiz var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor