Ramazan ayının sofralarını yağlı ekmek süslüyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde fırıncılar tarafından özenle yapılan sahur ekmeği olan ‘Yağlı Ekmek’ vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.

Ramazan ayının sofralarını yağlı ekmek süslüyor
27 Nisan 2021 - 14:39

İftar saatinde sipariş üzerine hazırlanan yağlı ekmekler, sahur vaktinin vazgeçilmezler arasında yer alıyor.

Bölgeye has olarak her yıl sahurda yapımına başlanılan yağlı ekmekler, çok zahmetle yapılıyor. İlk etapta hamur ve yağla yoğrulduktan sonra bir süre dinlendikten sonra fırına atılan yağlı ekmekler, vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.

Farklı bir tadıyla her anlamda tercihler arasında yer alan "yağlı ekmek" ilçe dışından gelenlerinde sipariş üzerine yaparak götürdüklerini belirten fırıncı ustası Oktay Sözgün şunları kaydetti. ‘"Bölgemize has bir lezzete sahip yağlı ekmeğimiz sahurda vatandaşlarımız tarafından daha çok tercih ediliyor, zahmetli bir yapımı var yağ ve hamurun birleşmesiyle farklı bir lezzete dönüşen ekmeğimiz ramazan ayında daha çok tüketiliyor. İnsanları rahatsız etmeyen bir kıvamda olduğu için insanlarımız rağbet gösteriyor, bizde iftar saatinde sipariş üzerine yağlı ekmek veren vatandaşlara sahurda çıkarıyoruz’’ dedi.

"Lezzeti ve tadından dolayı tercih ediliyor"

Siverek’e özgü bir ekmek olduğu için lezzeti ve tadıyla beraber tescillenmesi gerektiğini belirten Oktay, "Bölgemizde böyle bir lezzete sahip ekmek yapan yerler mutlaka mevcut her bölgeye öz lezzeti ve tadıyla ekmekler bulunuyor, ama bizim burada yaptığımız ister Siverek ekmeği olsun isterse yağlı ekmek olsun birçok ilden lezzeti ve tadından dolayı vatandaşlar tarafından daha çok tercih ediliyor. Şimdiye kadar ekmeğimiz ve yağlı ekmeğimiz tescillenmemiş bu konuda yetkililerin bir adım atması gerekiyor’’ ifadelerini kullandı.

www.siverekgenclik.com

Bu haber 3465 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor