Rus genç Diyarbakır'da ezan sesiyle Müslüman oldu
Rus genç Anton Shushkov, Diyarbakır’da camilerden yükselen ezan sesinden derin bir huzur ve çağrı hissederek İslam dinini seçti. Sur İlçe Müftülüğünde düzenlenen törenle Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.
Editör: Siverek Gençlik
23 Haziran 2025 - 11:35
İstanbul’da yaşayan 26 yaşındaki Rus vatandaşı Anton Shushkov, kısa süreliğine ziyaret ettiği Diyarbakır’da camilerden yükselen ezan sesinden etkilenerek İslam’a yöneldi. Sur İlçe Müftülüğünde düzenlenen ihtida merasiminde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Anton, “Ezanda derin bir çağrı ve tarif edilemez bir huzur hissettim” dedi.
Ezandan İslâm’a Yolculuk
Mütercim olarak İstanbul’da çalışan Anton Shushkov, ilk kez geldiği Diyarbakır’da sabah ezanıyla sarsıcı bir manevi deneyim yaşadığını anlattı. Ezandan etkilenen Shushkov, Müslümanların günlük yaşamını ve İslam dinini derinlemesine araştırmaya başladı.
İhtida Merasimiyle Yeni Bir Başlangıç
Sur İlçe Müftülüğüne başvurarak Müslüman olmak istediğini belirten Anton için özel bir ihtida töreni düzenlendi. Törende Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası İlçe Müftü Vekili Muhammet Yasin Sancar, İslam’ın temel esaslarını anlattı. Duygusal anların yaşandığı törende Anton, Kelime-i Şehadet getirerek İslam’a girdi.
Anton Shushkov, eski ismini kullanmaya devam edeceğini belirterek, “Bu bir kimlik değil, kalbin yolculuğu” ifadelerini kullandı.
Kur’an ve Rusça Eserler Hediye Edildi
Müftü Vekili Sancar ile Din Hizmetleri Uzmanı İhsan Çelebi, Anton’u tebrik ederek kendisine İhtida Belgesi, Kur’an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan Rusça dini eserleri takdim etti.
GAPGündemi







FACEBOOK YORUMLAR