Sağlık Bakanı Koca: "4 ay içerisinde 120 milyon doz aşı gelecek"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haziran ayında 30 milyon, eylül ayının sonuna kadar da toplam 120 milyon doz BioNTech aşısının Türkiye'ye ulaşacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Koca: "4 ay içerisinde 120 milyon doz aşı gelecek"
20 Mayıs 2021 - 21:10

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aşıların şu ana kadar 6,1 milyonu teslim edildi, 4 ayda da 120 milyon toplam aşı Türkiye'ye gelmiş olacak. Bundan sonra bir an önce hızlı şekilde aşıları uygulamak istiyoruz. Birinci önceliğimiz vaka sayılarındaki düşüşü kalıcı hale getirmek olacak. Yaygın aşılamayla birlikte pandemiyi gündemimizden çıkarmak ana hedefimiz olacak." dedi.

Yerli aşı çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Koca, "Yerli aşıda Faz-2 çalışması bitti, Faz-3'ün de haziran ayında başlayacağını düşünüyorum. Yerli aşıda süreç başarıyla tamamlanırsa eylül ayında acil kullanım onayıyla kullanımı söz konusu olabilir. Aşılama oranı 65 yaş üstünde yüzde 84'e kadar ulaşmış durumda. Biz bunun yüzde 90'ın üzeri olmasını istiyoruz. Haziranda 30 milyon aşı ile birlikte, tedarikte sorun yaşanmazsa peyderpey 20 yaşa kadar inmek istiyoruz. Haziran ayından itibaren kısıtlamaları azaltacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 
Bu haber 544 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü