Sağlık-Sen sağlık çalışanın darp edilmesini kınadı

Sağlık-Sen Şanlıurfa Yönetim Kurulu, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan darp olayını kınayarak, olayın takipçi olacaklarını ifade etti.

Sağlık-Sen sağlık çalışanın darp edilmesini kınadı
17 Ocak 2022 - 12:35

Sağlık-Sen Şanlıurfa Yönetim Kurulu, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli sağlık çalışanının hasta yakınları tarafından darp edilmesi olayıyla ilgili basın açıklaması yayımladı.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının sağlık çalışanlarını meslekten soğuttuğu belirtilen açıklamada, "Sağlıkta şiddet; zaman, zemin ve ‘kurban’ ayrımı yapmadan ilerleyişini kararlılıkla sürdürmektedir. Bu durumun maalesef mesleki bir realiteye dönüşmüş olması, sağlık çalışanlarını çok daha fazla endişelendirmekte, meslekten soğutmaktadır.Sorumluluk sahibi olanların, şiddet olaylarını bütüncül bir çerçevede ele alıp, çözüm üretme yoluna gitmemeleri ise ayrıca düşündürücüdür." denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: "Olay bazlı tepki ve yaklaşımlar, gündelik bir hassasiyet oluştursa da ne yazık ki meselenin kökten çözümüne katkı sağlamamaktadır. Bu noktada Sağlık Bakanlığını bir defa daha önleyici, caydırıcı ve engelleyici adımlar atmaya davet ediyoruz. Bu vesile ile  dün akşam Şanlıurfa Eyyübiye Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Acil'de görev yapan Hemşire Mustafa Arslan'a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor ve  sürecin yakın takipçisi olacağımızı bildiriyoruz." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Bu haber 645 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması