Şanlıurfa'da 3'ü kırsal mahalle 29 yerleşim yeri karantinaya alındı

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla şehir genelinde 3’ü kırsal mahalle olmak üzere 29 yerleşim yerinde karantina kararı alındı.

Şanlıurfa'da 3'ü kırsal mahalle 29 yerleşim yeri karantinaya alındı
18 Haziran 2020 - 19:26

Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da haziran ayı başlarında uygulanan normalleşme süreci ile birlikte maske kullanımının azalması ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmemesinden dolayı Covid-19 vakalarında yaşanan artış devam ediyor.


İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararla karantinaya alınan yerleşim yerlerine yenileri eklenirken, karantina süresi sona eren bazı yerleşim yerlerinde ise, karantina uygulaması sonlandırıldı.


İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla; Ceylanpınar İlçesi Yüksektepe Kırsal Mahallesi, Siverek İlçesi Karabahçe Kırsal Mahallesi, Eyyübiye İlçesi Uğurlu Kırsal Mahallesi 2 ev ile Eyyübiye, Haliliye, Karaköprü, Suruç, Siverek ve Ceylanpınar ilçelerindeki 26, toplamda ise 29 yerleşim yerinin karantinaya alındığı açıklandı.


Aynı kararla, 14 gündür karantina tedbiri uygulanan Birecik İlçesi Böğürtlen Kırsal) Mahallesi ile Haliliye, Karaköprü, Viranşehir, Birecik ve Eyyübiye 9 yerleşim yeri, yeni vaka çıkmaması durumunda karantina tedbirinin 19 Haziran 2020 tarihi itibariyle sonlandırılmasına karar verildiği belirtildi. (İLKHA)


Bu haber 3529 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...