Şanlıurfa'da 3 yıllık kan davası son buldu

​Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 2 kişinin ölümü, 4 kişinin yaralanmasıyla iki aile arasında başlayan kan davası 3 yıl sonra barışla son buldu.

Şanlıurfa'da 3 yıllık kan davası son buldu
27 Mart 2022 - 22:23

Viranşehir'de Hıdırekan aşiretine mensup  Çifçi ve Vefa aileleri arasında başlayan kan davası kanaat önderlerinin araya girmesiyle son buldu.  

İlçeye bağlı Eşkin köyünde  düzenlenen barış yemeğine, Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel, İlçe Müftüsü Mahmut Kaya, Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, İlçe Jandarma komutanı Yüzbaşı Uğur Güleç, ve çok sayıda Hıdrekan Aşiretine mensupları katıldı. 

Kan davasının barış ile sonuçlandırması için arabuluculuk yapan Celalettin Sayan, "Bu davayı  barış ile sonuçlandırmak için  kanaat önderi  Ekrem Kaya ile birlikte müzakereleri başlattık. Hüzünlüydük çok zor bir süreçti ama bugün tüm yorgunluğumuz bu güzel tablo ile sonuçlandığı için mutluyuz. İki ailenin büyüklerine gençlerine çocuklarına kan davası yerine barışı bıraktıkları için  teşekkür ediyorum. Yanlışı yanlışla kapatmak yerine böyle güzel bir organizasyonla, kucaklaşarak, barışarak, buraya gelerek destek verdiğiniz için buradaki hazirunada teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)

 
Bu haber 1099 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x