Şanlıurfa'da 7 binin üzerinde ağır hasarlı binada yıkım işlemleri sürüyor

Şanlıurfa'da 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gören ağır hasarlı binalarda yıkım işlemleri devam ediyor.

Şanlıurfa'da 7 binin üzerinde ağır hasarlı binada yıkım işlemleri sürüyor
07 Haziran 2023 - 16:28
Şanlıurfa'da, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yaraları sarılmaya devam ediyor.

Şanlıurfa Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünce yapılan incelemelerde hasar tespit çalışmalarının ardından hukuki süreci tamamlanan yapılarda kontrollü yıkımlar devam ediyor.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa'da hukuki süreci tamamlanan 7 bin binada yıkım çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapa Vali Ayhan, "Ağır hasarlı olan ve hukuki süreci tamamlanan 7 binin üzerinde binamızın kontrollü yıkım işlemlerini de süratle gerçekleştiriyoruz. Devletimizin tüm imkânlarıyla, depremin izlerini silip vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını gidermek adına çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Afet konutlarının ihalesi yapıldı"

Afet konutlarının ihalesinin tamamlandığını belirten Vali Ayhan, "Depremin izlerini silmek için vazife başındayız! İlk etapta; Eyyübiye’de 3 bin 736, Birecik’te 534, Karaköprü’de 733 afet konutunun ihalesi yapıldı; inşaatlar hızla sürüyor. Köylerimizde ise 917 afet konutu ve 267 afet ahırının ihalesi yapılarak çalışmalara başlandı." şeklinde konuştu.

Bu haber 380 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım