Şanlıurfa'da acil uzmanı doktor darp edildi

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde acil servisinde görevli doktorun hasta yakınları tarafından darp edildiği ileri sürüldü.

Şanlıurfa'da acil uzmanı doktor darp edildi
17 Haziran 2022 - 14:34
Sağlık çalışanın darp edilmesi ile ilgili Tabip Odası tarafından basın açıklaması yapıldı.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde düzenlenen basın açıklamasını Tabip Odası Doktor Bulut Ezer okudu.

Basın açıklamasında, son günlerde çok büyük boyutlara varan sağlıkta şiddet vakalarının alınmayan tedbirler ve çözümsüzlük ve çıkarılan oyalama yasalarla beraber çığ gibi büyüdüğüne dikkat çekildi.

Gelinen noktada dün akşam Şanlıurfa Eyyübiye Eğitim Araştırma Hastanesinde görevli Acil Uzmanının saldırıya uğradığı belirtilen açıklamada, "AVM'ler de bile X Ray cihazları ile güvenlik önlemleri üst düzeyde alınırken, sağlık kurumlarımız korunmasız, şiddete ve saldırıya açık haldedir. Bu güne kadar yaşanan şiddet vakalarında görüleceği gibi, saldırganlar ellerini kollarını sallayarak silahlı, delici, kesici aletleri çok rahat yanlarında taşıyarak, rahatlıkla kurumlarımıza girip canımıza kastedebiliyor. Çalışma alanlarımızın güvenlik açıklarını ısrarla belirtmemize, sağlık emekçilerinin can güvenliğini sağlanması konusunda gerekli önlemlerin alınması için her türlü girişimlerimize rağmen hiçbir adım atmayan tüm yetkililer bu şiddete ortaktırlar." denildi.

Yaşanan şiddet olaylarının son olması belirtilen açıklamada, "Artık yeter, gerekli önlemlerin alınması için daha ne beklenmektedir? Şiddete daha ne kadar seyirci kalınacaktır? Uzun süredir güvenli işyerleri talebimiz olmasına karşın, her gün bir değil, birkaç sağlıkta şiddet olayı olmasına rağmen çıkardıkları oyalama yasalar şiddeti önlemekten çok uzaktır. Yaşatmak için çalışan hekim, hemşire, ebe, teknisyen, idari memur, sağlık işçisi, bu ülkenin tüm sağlık emekçileri olarak bizler şiddete, şiddeti özendiren tüm politikalara karşıyız. Sağlığın piyasalaşması sonucu oluşan sorunların, yanlış uygulamaların sorumlusu bizmişiz gibi şiddete maruz kalıyor, hedef gösteriliyor ve öldürülüyoruz. Kısacası bu sistemin kendisi şiddeti doğurmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı. (İLKHA)

Bu haber 520 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı