Şanlıurfa'da cenaze töreninde gerginlik: 6 yaralı

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesindeki Bediüzzaman Aile Mezarlığı'nda, cenaze töreni sırasında araç park etme meselesi yüzünden polis ekipleri ile yurttaşlar arasında arbede çıktı. Çıkan olaylarda 6 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yaşanan gerginliğin ardından Şanlıurfa Valiliği inceleme başlatıldığını duyururken, Urfa Barosu ise avukatların darbedildiği gerekçesiyle kamu gücünün ölçüsüz kullanıldığını belirterek şiddeti kınadı.

Şanlıurfa'da cenaze töreninde gerginlik: 6 yaralı
30 Ekim 2025 - 09:20
Şanlıurfa'da akşam saatlerinde Bediüzzaman Aile Mezarlığı'nda gerçekleşen bir cenaze töreni, beklenmedik bir kavgaya sahne oldu.

Hayatını kaybeden Bege Karakuş'un defin töreni için mezarlığa gelen çok sayıda kişinin araçlarını yol güzergâhına park etmesi üzerine trafik akışı engellendi.

Trafik akışını düzenlemek isteyen polis ekipleri ile araç sahipleri arasında başlayan tartışma kısa sürede fiziksel arbedeye dönüştü. Arbede sonucunda 6 kişi yaralanarak kentteki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Urfa Barosu'ndan sert kınama

Yaşanan olaylara dair bir açıklama yapan Urfa Barosu Başkanlığı, Bediüzzaman Aile Mezarlığı'ndaki olayın "kamu gücünün pervasız ve ölçüsüz biçimde kullanılmasının son örneği" olduğunu savundu. Baro açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Defin için mezarlığa giden yurttaşların hukuka aykırı biçimde araç arama girişimine maruz kaldığı ve kolluk personelinin sert, tehditkâr tavırları sonucu ortamın gerildiği belirtildi.

Olay sırasında bulunan Av. Ahmet Kaş ve Av. Mehmet Uğur Korkmaz'ın, avukat olduklarını beyan etmelerine rağmen vatandaşlara yönelik şiddete tepki gösterdikleri için hedef alınarak darp edildiği iddia edildi.
Baro, bu durumu hukuk devletinin, savunma hakkının ve meslek onurunun alenen çiğnenmesi olarak niteleyerek, yaşanan keyfi şiddeti kınadığını ve sorumlular hakkında idari ve adli işlemler başlatılmadığı takdirde tüm hukuki mücadele yollarını kullanacağını duyurdu.

Valilik inceleme başlattı

Yaşanan gerginliğin ardından Şanlıurfa Valiliği, yazılı bir açıklama yaparak olaya ilişkin inceleme başlatıldığını bildirdi. Valilik açıklamasında, "29.10.2025 tarihinde akşam saatlerinde Eyyübiye İlçemizde bulunan Bediüzzaman Mezarlığında gerçekleşen ve basında da yer alan olayla ilgili olarak Valiliğimiz tarafından inceleme başlatılmış olup konu bütün yönleriyle yakından takip edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

www.siverekgenclik.com

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum