Şanlıurfa'da ejder meyvesi yetiştirildi

Tarımsal üretimin başkenti Şanlıurfa’da seracılığın geliştirilmesi, alternatif tarımsal üretim modellerinin tecrübe edilmesi amacıyla Eyyübiye Belediyesi’nce kurulan serada, 17 ay önce dikilen ejder meyvesi fideleri ilk meyvelerini verdi

Şanlıurfa'da ejder meyvesi yetiştirildi
19 Kasım 2023 - 18:09
.
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, belediye meclis üyeleri ve Eyyübiye Sera Kent sorumluları ile birlikte, deneme amaçlı yetiştiriciliği yapılan ejder meyvesinin ilk hasadını gerçekleştirdi. İki farklı çeşitle başlayan ejder meyvesi üretiminin ikinci yıldan sonra meyve vermeye başladığını, ancak Eyyübiye Sera Kent’teki uyum nedeniyle ilk meyveleri 17’nci ayda aldıklarını belirten Başkan Kuş, 2024 yılı itibariyle bu alternatif ürünün asıl verimli çağa ulaşacağını söyledi.

Seçimden önce vaat ettiği ilk projesinin sera kent olduğunu anımsatan Başkan Kuş, “Eyyübiye’ye vaat ettiğimiz bir sera kent projemiz vardı. İki yıl önce temelini atmış olduğumuz sera kentimizin meyvelerini almaya başladık. 17 ay önce diktiğimiz ejder meyvesi çeliklerinden ilk meyveleri alıyoruz. Nasip olursa, 2024 yılında bereketli bir sezon geçireceğiz, hem Şanlıurfa’ya hem de Türkiye’ye üretim noktasında katkı sunmuş olacağız” dedi.

Eyyübiye Sera Kent’in kurulmasına destek veren GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na da şükranlarını sunan Başkan Kuş, “Sera kentimizin kurulmasında bizlere çok ciddi destekler sundular. 2024 yılında temelini atacağımız yeni on dönümlük seramız için de desteklerini sunacaklar. Şimdiden hem GAP İdaremize hem de bakanlığımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Bu haber 263 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti