Şanlıurfa'da esnaf yol kapatarak eylem yaptı

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da bir türlü bitmeyen yol çalışmalarına tepki gösteren esnaf eylem yaparak, kaldırım taşları ile yolu trafiğe kapattı.

Şanlıurfa'da esnaf yol kapatarak eylem yaptı
06 Kasım 2018 - 11:27

Şanlıurfa’nın Merkez Eyyübiye ilçesinde, çarşı merkeze giden otobüslerin yoğun olarak geçtiği caddede bitmeyen çalışmalar esnafı isyan ettirdi. Kaldırım taşları ile caddeyi ulaşama kapatan esnaf, caddedeki yol ve kaldırım çalışmasının bir an önce bitmesini istedi.

Kent merkezinde turistlerin akınına uğrayan Balıklıgöl’e giden caddelerden biri olan ve esnafın yoğun bir şekilde iş yaptığı Demokrasi Caddesinde, Şanlıurfa Belediyesinin yolu eksik bırakıp tamamlanmamasına tepki gösteren cadde esnafı, yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

“Arabalar geçiyor kaldırımın üzerinden geçerek taşları kırıyor”

Cadde yolunun uzun süreden beridir bozulup eksik bırakıldığını ifade eden Cadde esnaflarından Osman Akbıyık, belediyenin bir an önce bu yolu bitirmesi gerektiğini söyledi.

Yolun tamamlanmamasından dolayı arabaların kaldırımdan da geçtiği için kaldırım taşlarının da kırıldığını ifade eden Akbıyık, “Buradaki insanların sıkıntılarını görmüyorlar mı? Niye sıkıntı oldu, neden oldu? Niye yapmıyoruz? Diye kendilerine sormuyorlar mı? Sormaları lazım. Gidip bir göreyim. Ne yapmışız ne yapmamışız insanlara zarar veriyor muyuz? Vermiyor muyuz? Bunları oturaklı bir vaziyette düşünmeleri lazımdır. Bu esnafın para kazanması için vergi verilmiyor mu? Veriliyor, kira ödenmiyor mu? Ödeniyor. Gelsinler burayı görsünler. Arabalar geçiyor kaldırımın üzerinden geçiyor. Demiyor mu ki bu taşları ben düzmüşüm, metrekaresi 100 TL’ idi, şimdi beş altı sene önce burası 100 bin TL’ye mal oluyordu. Şimdi ne kadara mal oluyor ben bilmiyorum. Şimdi bu taşın üzerinden araba geçiyor. Demiyorlar ki ben yapmışım, sen niye kırıyorsun Neden arabayı geçiriyorsun, yolu daraltmış. Diğer arabaya fırsat vermiyor, diğer araba normal benim için duramıyor, esnaf için duramıyor. Yazık günah değil mi? bu vatandaşın halini gelsinler görsünler.” dedi.

“Bizim caddeye herhangi bir bakım ve ilgi yok”

Yolun genişletilmesi için bozulduğunu fakat yarım bırakıldığı için daraldığını söyleyen Mehmet Sabri Gözen, “Arabalarımıza 24 saat ceza yazılıyor. Arabalarımızı park edince ceza yazılıyor. Bu caddeyi genişleteceğine daraltmış. İsteğimiz karşı tarafı yıksın, caddeyi genişletsin, esnaf rahat etsin. Bizim caddeye herhangi bir bakım, ilgi yok. Biz vergimizi veriyoruz, burada esnafız. Ya yıksın genişletsin ya da caddeyi eski durumuna getirsin” ifadelerini kullandı.

“Bir yıldır bu cadde böyle duruyor, gelip soran yok”

Cadde yolunun yaklaşık bir yıldır bu halde olduğunu ifade eden Abdülkerim Yıldız ise, “Burada 3-4 çocuğu araba çarptı. Bir yıldır bu cadde böyle duruyor. Gelip bakan yok, soran yok. Milletin polisle bir derdi yok. Belediye gelsin yolu yapsın. Yapmıyorsa bıraksın başkası yapsın. 1 yıldan fazla oldu. 3-4 çocuğa araba çarptı. Ne eve gidebiliyoruz, yolun ortasından gitmek zorundayız. Okula giderken çocuklarımız yolun ortasından götürmek zorunda kalıyoruz” şeklinde konuştu.

(İLKHA)


Bu haber 2510 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü