Şanlıurfa'da Geleneksel Ümmet İftarı düzenlendi

Şanlıurfa İHH tarafından Ramazan ayında gösterişli sofralardan uzak, daha sade ve mütevazı sofralara dikkat çekmek amacıyla "Geleneksel Ümmet İftarı" programı düzenlendi.

Şanlıurfa'da Geleneksel Ümmet İftarı düzenlendi
17 Nisan 2023 - 11:28
Balıklıgöl Hz. İbrahim makamında organize edilen iftara, Şanlıurfa'daki çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Ramazan ayında gösterişli sofralardan uzak, daha sade ve mütevazı sofralara dikkati çekmek amacıyla düzenlenen iftara katılanlara simit, hurma ve su ikram edildi.

Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Suriyeli çocukların hep bir ağızdan Şehid Seyyid Kutub’un 'Ahi Ente Hurrun (Kardeşim Sen Özgürsün) şiirini okuması da duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Şanlıurfa İHH Başkanı Behçet Atila, iftarın birlik ve beraberliğin göstergesi olduğunu söyledi.

Atila, "Hem sünnete uygunluğu ve hem de günümüzde gerçekleştirilen lüks yaşama, lükse düşkünlüğe de bir tepki olarak simit, ayran ve su ile sade bir iftar gerçekleştiriyoruz. Bu ümmet iftarlarımızla aynı zamanda İslam coğrafyalarında yaşanan sıkıntılara da dikkat çekmeye çalışıyoruz. Filistin, Kudüs, Aksa, Yemen, Suriye, Arakan, Mısır ve birçok Afrika ülkesinde yaşanan acı ve sıkıntılar hepinizin malumudur. Oralardaki kardeşlerimizi asla unutmayalım. En asgari olarak elimizden geldiği kadarıyla gündemlerimizle, eylemlerimizle, yardımlarımız ve dualarımızla gönül coğrafyamızdaki mazlum ve mağdur kardeşlerimizi destekleyelim. Bu iftar aynı zamanda birlik ve beraberlik ve kenetlenmemizin de bir göstergesidir. Derneklerimiz, vakıflarımız, cemaatlerimiz, halkımız olarak buradayız. Birlik ve beraberliğimizi sergiliyoruz. Katılımlarından ötürü hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz." dedi.

Şanlıurfalılar, akşam ezanın okunması ile simit hurma ve sudan oluşan sade bir menü ile iftarını açtı.

Katılımcılar programı organize eden Şanlıurfa İHH yetkililerine teşekkür edip bu tür manevi programlara olan ihtiyacı dile getirdiler.  

Eski Bab Müftüsü Suriyeli alim Şeyh Muhammed Zekeriya el-Mes'ud'un yaptığı dua ve akşam namazının cemaatle kılınmasının ardından program sona erdi.

 
Bu haber 510 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...