Şanlıurfa'da hacı adaylarına seminer verildi

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından düzenlenen seminer ile hac ibadetini yerine getirecek olan hacı adayları, Kâbe maketi etrafında temsili tavaf yaptı.

Şanlıurfa'da hacı adaylarına seminer verildi
01 Haziran 2022 - 18:08
Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından 2 yıl aranın ardından kutsal topraklara gidecek hacı adayları için seminer düzenlendi.



Peygamber Camii'nde 1-3 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek seminere katılan Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, hac ibadetinin nasıl yapılacağı ve dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili hacı adaylarına bilgi verdi.

Müftülük görevlileri, ihramın nasıl giyileceğini ve tavafın nasıl yapılacağını hacı adaylarına uygulamalı olarak gösterdi.

Hacı adayları, temsili Kâbe maketinin etrafında tavaf yaparak hac heyecanını yaşadı.

Hacı adaylarına yönelik seminer ile ilgili Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, İLKHA'ya konuştu.

"3 gün üst üste Şanlıurfa merkezde oturanlar için seminer düzenliyoruz"

Şanlıurfa merkez ve ilçelerinden 830 kişinin kutsal topraklara gideceğini belirten Müftü Tolan, "Bu yıl hacca gidecekler, 2020 yılında kurası çıkan hacı adaylarımızdır.2020 yılında ülkemizden 84 bin hacı adayı için vize verilmişti. Bu yıl 84 bin kişi gidemiyor sadece 38 bin 700 kişi hacca gidebilecek.  Şanlıurfa'dan da 830 kişi kutsal topraklara gidecek. Bu hacılarımızın bir kısmı Diyanetle bir kısmı da özel şirketlerle gidecek. Hacca gidiş tarihleri belli olmamakla birlikte bugünden itibaren 3 gün üst üste Şanlıurfa merkezde oturanlar için seminer düzenliyoruz. Hacı adaylarını hacca gitmeden önce bilgilendirmek istiyoruz. Diyanet ve özel şirketlerle hacca giden tüm adaylar seminere katılıyor. " diye konuştu.

"Aşı kartı olmadan kutsal topraklara girmek mümkün olmayacaktır"

Hacı adaylarını aşılarını yaptırmaları konusunda uyaran Tolan, "Tavaf nasıl yapılır? İhram nasıl bağlanır? Nasıl ihrama girilir ve nasıl ihrama niyet edilir? Hacda nasıl hareket edileceği ve ibadet edileceği konusunda hacılara bilgiler verilecek. Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde bulunan hacı adayları aşılarını yaptırsınlar. Sağlık teşkilatımız belirli yerlerde hacı adaylarımızın aşılarını yaparak, kendilerine aşı kartı veriyor. Aşı kartı olmayan hacı adaylarının kutsal topraklara girmesi mümkün değildir. Giden hacıların ibadetlerini Allah kabul etsin. Hacı adayları hacca gitmenin havasını yakalamak istiyorlarsa düzenlediğimiz bu seminerlere katılmaları lazım." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haber 490 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem