Şanlıurfa'da ilk teravih heyecanı

İslam ümmetinin özlemle beklediği on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayı, kılınan ilk teravih namazı ile sevinçle karşılandı.

Şanlıurfa'da ilk teravih heyecanı
01 Nisan 2022 - 22:53
Tüm dünyayı etkisi altına Coronavirus salgınından dolayı son 2 yıldır çeşitli kısıtlamalarla idrak edilen Ramazan ayı, bu sene coşkuyla ihya edilmeye başlandı.

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da, Ramazan ayının ilk teravih namazı bu akşam yoğun katılımla eda edildi.
Akşam namazının ardından çocuk-yaşlı, kadın- erkek camilere akın eden Şanlıurfalılar, renkli görüntüler oluşturdu.

Her yıl olduğu gibi bu yılda teravih namazı için vatandaşlar, öncelikli olarak Balıklıgöl Dergâh Camii, Eyüp Peygamber ve Ulu Camii tercih etti.  

Bazı camilerde cami içerisinin dolmasından dolayı vatandaşlar cami avlusuna serdikleri hasırlar üzerinde teravih namazını kıldı.

Balıklıgöl Dergâh Camisine gelen vatandaşlar camiye girmeden önce, Hazreti İbrahim’in doğduğu mağarayı ve Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin vefat ettiğinde ilk gömüldüğü kabrini ziyaret ederek dua etti.

Yatsı ezanı öncesinde Müftülük görevlileri tarafından Ramazan ayının önemi ile ilgili vaaz verildi.

Yapılan vaazda, "2 yıldır salgın nedeniyle mahzun Ramazanlar geçirdik. Bir sene camilerimizin kapalı olması sebebiyle Ramazan sevincimiz buruk kaldı. Geçen yılda teravih namazlarımızı kılamadık diye yine gönüllerimiz mahzun kaldı. Allah'a hamd olsun, bu sene inşallah hep birlikte camilerimizde teravihlerimizi cemaatle birlikte idrak edeceğiz. Kur'an ayı, rahmet ve mağfiret ayı, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği ay, Kur'an'ın kendisinde indirildiği ay, yetim, fakir fukaranın ve kimsesizlerin ayı, zekât ve fitrelerimizi verdiğimiz mübarek ay; inşallah yaptığımız güzelliklerle Ramazan'ın sonuna kadar üzerimizden hatalarımızı ve günahlarımızı silecek. Bizi bayrama günahsız bir şekilde ulaştıracak inşallah." denildi.

Yatsı namazının ardından Şanlıurfalılar, teravih namazı için saf tuttu. (İLKHA)


Bu haber 731 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü