Şanlıurfa'da "İlköğretim Haftası" törenle kutlandı

Şanlıurfa'da 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası münasebetiyle bir tören düzenlendi.

Şanlıurfa'da "İlköğretim Haftası" törenle kutlandı
12 Eylül 2022 - 17:46
Şanlıurfa'da 3 bin okulda, 27 bin öğretmen ve 695 bin öğrenci ile eğitim öğretim başladı.

Haliliye ilçesindeki 2002 Vakıflar İlkokulunda 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası düzenlenen törenle başladı.

Törene; Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü İbrahim Halil Topçu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekileri Zemzem Gülender Açanal ile Mehmet Ali Cevheri, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, İl Emniyet Müdürü Murat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katılım gösterdi.

Törende; okulun öğrencileri şiir, müzik gibi çeşitli etkinlikler sergiledi.

Törende Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri'nin konuştuğu sırada elektrikler kesildi.

Cevheri, elektriklerin kesilmesini "DEDAŞ'ın azizliği" olarak yorumladı.

"Yeni bir eğitim öğretim yılına daha merhaba diyoruz"

İlköğretim haftasına erişmenin mutluluğu ve heyecanı içerisinde olduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, "Geleceğimizin teminatı olan fidanlarımıza ilk can suyu olarak eğitim vermeye başlayacağımız ilköğretim haftasına erişmenin mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. İlimizde 695 bin öğrencimiz, 27 bin öğretmenimiz ve 3 bin okulumuz ile birbirine kenetlenmiş kocaman bir aile olarak yeni bir eğitim öğretim yılına daha merhaba diyoruz." dedi.

"Sahip olunması gereken becerilere sahip olmaları için uğraşıyoruz"
Öğrencileri bilginin güç olduğu bir döneme hazırladıklarını ifade eden Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, "Çağın 'dijital çağ' olarak adlandırıldığı, bilginin güç olduğu bir dönemle çocuklarımızı hazırlamaya çalışıyoruz. Bilişimin, teknolojinin geliştiği; mühendislik alanlarının yaygınlık kazandığı bu çağda öğrencilerimizin özellikle kendi yaşadıkları dönemde akranlarıyla rekabet edecek düzeyde sahip olunması gereken becerilere sahip olmaları için uğraşıyoruz." diye konuştu.

"İnşallah onlar gelecek için umutlular"
Velilerin ve öğrencilerin umutlu olduğunu söyleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Bugün iki tane umut var. Biri bu güzel çocuklarımızın umudu; biri de velilerimizin umududur. Velilerimiz çocuklarımızı bugüne getirdiler. Onları sevgiyle, muhabbetle yetiştirdiler. Şimdi ilk adımlarını attıkları bu okullarda inşallah onlar gelecek için umutlular. Çocuklarımız da kendi gelecekleri yolunda bu okulun basamaklarından tırmanmaya başlayacaklar." şeklinde konuştu.

"Öğretmenlerimize maaş noktasında bir farkındalık oluşturmamız gerekiyor"

Ciddi anlamda öğretmen açığının olduğunu belirten Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, "Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hocalık yapan öğretmenlerimize maaş noktasında bir farkındalık oluşturmamız gerekiyor. Hatta kırsalda hizmet yapıyorsa onlara da ayrı bir farkındalık yapmamız gerekiyor. Özellikle süresi dolan öğretmenlerin yerinde kalmaması ciddi manada eğitimde bir boşluk meydana getirmektedir. Rakamı telaffuz etmek istemiyorum ama çok ciddi manada bir öğretmen açığımızın olduğunu sizlerin takdirine sunmak istiyorum. Derslik açığımızın takdirine sunmak istiyorum. Çok şükür ki 2008 yılında 400 okul projesi gerçekleştirmiştik. Bugün onları yapmamış olsaydık ciddi manada şu anda bütün okullarda ikili öğretime geçilmiş olacaktı. Bundan önceki bakanımıza defalarca söyledik ama bir türlü anlatamadık." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de en fazla öğrencisi olan bir iliz"

Şanlıurfa'nın Türkiye'de en fazla eğitim kadrosu olan bir il olduğunu dile getiren Şanlıurfa Valisi Ayhan, "Nazar değdi. Harikulade bir ortam vardı. Okulumuz pırıl pırıl, öğrencilerimiz ve velilerimiz heyecanlıdır; biz de heyecanlıyız. 3 bine yakın okulumuz, 30 binin üzerinde öğretmenimiz, binlerce dersliğimiz 700 bine yakın öğrencimizle Türkiye'nin en fazla eğitim kadrosu ve öğrencisi olan bir iliz." dedi.

Öğrenciler, ders zilinin çalmasıyla birlikte sınıflarına gitti. (İLKHA)
 
Bu haber 812 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti