Şanlıurfa'da Kadir Gecesi ihya ediliyor

Ramazan Bayramı'nın müjdeleyicisi, bin aydan daha hayırlı olan "Kadir Gecesi" Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da ihya ediliyor.

Şanlıurfa'da Kadir Gecesi ihya ediliyor
27 Nisan 2022 - 23:45
Ramazan ayının 26'ncı gecesi idrak edilen Kadir Gecesi, Kur'an'ı Kerim'in nazil olmaya başladığı ve Kur'an'ı Kerim'de bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilen gecedir.

Rabbimiz Kur'an'ı Kerim'de Kadir Suresi'nde "Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir." diye buyurmaktadır.

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da, Kadir Gecesi'nin feyiz, bereket ve güzelliklerinden nasiplenmek isteyen Şanlıurfalılar, bu mübarek geceyi camilerde idrak ediyor.

Kadir Gecesi'ni ihya etmek isteyen Şanlıurfalılar, Mevlid-i Halil Camii,  Ulu Camii, Eyüp Peygamber Camii, 11 Nisan Camii, Rizvaniye ve Hasan Paşa Camileri başta olmak üzere kentteki camilere akın etti.

Şanlıurfa'nın simgesi olarak kabul edilen Balıklıgöl Yerleşkesi, bu gece tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Yaşanan yoğunluktan dolayı akşam namazının ardından Balıklıgöl Yerleşkesinde bulunan camiler tamamen doldu.
Akşam namazının ardından çoluk çocukları ile Mevlid-i Halil (Dergâh) Camii'ne gelen Şanlıurfalılar, Üstad Said Nursi'nin vefat ettiği zaman defnedildiği makberini ziyaret etti.

Teravih namazından önce Müftülük görevlileri tarafından gecenin anlam ve önemi ile ilgili vaaz verildi.
Verilen vaazda, "Elhamdülillah, paylaşmayı seven bir milletiz. Olduğu kadarını başkasına veren bir milletiz. Bu şekilde çok güzel geleneksel, manevi ve kültürel duygularımız var. Var ki eksiklerimiz de hatalarımız da var.Kadir Gecesi sadece Allah'ın evine kapanıp ibadet yapmak değil; dürüst de merhametli de olmaktır. Kimsenin malına bakmamaktır. Bir şey satarken ve alırken aldatmamaktır." denildi.

Caminin dolup taşması nedeniyle vatandaşlar, caminin avlusunda, çevresinde ve çatısında teravih namazını eda etti.

Kılınan teravih namazının ardından sonra okunan Mevlid-i Şerif okundu ve dualar edildi.

Okunan Mevlid-i Şerif, cami avlusuna yerleştirilen dev ekranda yansıtıldı.

Kadir Gecesi'ni ihya etmeye gelen vatandaşlar duygularını İLKHA ile paylaştı.

"Tüm İslam âleminin Kadir Gecesi mübarek olsun"

İslam âleminin Kadir Gecesi'ni tebrik eden Anavatan Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Halil Aslan, "Tüm İslam âleminin Kadir Gecesi mübarek olsun. Huzurlu ve mutlu geçsin. Balıklıgöl Dergâh Camisine geldik. Buraya gelen tüm vatandaşların ve İslam âleminin duaları kabul olsun. Kimin sıkıntısı varsa bir an önce gitsin inşallah. Allah, bu mübarek gecede herkesin gecesini mübarek etsin." dedi.

"Coşkuyla geldik ve coşkuyla bu geceyi geçireceğiz"

Kadir Gecesi'nin bin aydan hayırlı olduğunu belirten Müslüm Kurt, "Bu geceyi Kur'an okuyarak, ibadet ederek, kaza namazlarını kılarak ve mümkünse tespih namazı kılarak geçireceğim. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Kadir Gecesini ihya ettiğin zaman bin ayı ihya etmiş gibisin. Coşkuyla geldik ve coşkuyla bu geceyi geçireceğiz. " ifadelerini kullandı.

Mehmet Emin Aktaş, "Kadir Gecesi'ni; tüm sevdiklerime, iyi niyetli insanlara ve İslam âlemine dua ederek geçireceğim. Gönlümden geçen her duayı yapacağım." diye konuştu.

Kadir Gecesi için Muş'tan Şanlıurfa'ya gelen Musab Erkan, "Kadir Gecesi'nde buraya gelerek teravih namazımı kıldım. Tüm Müslümanların duaları kabul olsun. Herkesin Kadir Gecesi mübarek olsun." şeklinde konuştu.
Muhammed Erkan ise, "Muş'tan Şanlıurfa'ya geldim. Herkesin Kadir Gecesi kutlu olsun." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Bu haber 1756 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım