Şanlıurfa'da kan hastası çocuklar doktorsuz kaldı

Şanlıurfa'nın tek Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Dr. Dilek Ece, hasta yakınları tarafından uzun süredir tehdit edildiğini ileri sürerek suç duyurusunda bulundu.

Şanlıurfa'da kan hastası çocuklar doktorsuz kaldı
07 Haziran 2022 - 12:46

Şanlıurfa'da çocuk talasemi, lösemi, orak hücre, hemofili, anemi ve kan hastalıkları çocuk talasemi, lösemi, orak hücre, hemofili, anemi ve kan hastalıkları konusunda tek bir uzman doktor görev yapıyor.

Şanlıurfa'da Eğitim ve Araştırma Hastanesine 3 ay önce Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı olarak atanan Dr. Dilek Ece, bazı hasta yakınları tarafından "Ölüm, kaçırma ile tehdit" edildiğini ileri sürerek "beyaz kod" vererek şikâyetçi oldu.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Şanlıurfa Tabip Odası, " Şehrimizin tek Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı olarak görev yapan kadın meslektaşımıza 4 aydır süregelen tehdit nedeniyle yaşadığı beyaz kod müracaatında hukuki desteğimizi sunarak davaya müdahil olduk. Bu mesleğin yapılamaz hale gelmesine daha ne kadar göz yumacaksınız?" ifadelerini kullandı.

"Şanlıurfa'da binlerce kan hastası çocuk mağdur olacak"

Şanlıurfa'da talasemi, lösemi, orak hücre, hemofili, anemi ve kan hastalıkları konusunda binlerce hastanın olduğunu belirten Bir Damla Kan Talasemi Derneği Başkanı İbrahim Dizlek, " Şanlıurfa'da uzun süredir kan hastası çocuklar için Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı yoktu. Yaklaşık 3 ay önce göreve başlayan Dr. Dilek Ece Hanım, bir hasta yakını tarafından tehdit edildiğini ileri sürerek 10 gün rapor oldu. Bu sebeple binlerce hasta çocuk mağdur oldu. Bu olayın takipçisi olacağız. Birkaç kişinin yaptığı hatadan dolayı bütün hasta çocukların mağdur olması asla kabul edilemez." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haber 508 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...