Şanlıurfa'da Kur'an ziyafeti verildi

Kur'an Nesli Platformu tarafından Şanlıurfa'da düzenlenen "Kur'an ziyafeti ve duaya davet" programında hafızlar tarafından Kur'an'ı kerim ziyafeti sunuldu.

Şanlıurfa'da Kur'an ziyafeti verildi
22 Nisan 2022 - 12:10
Şanlıurfa'dan Kur'an Nesli Platformu tarafından Haliliye ilçesinde bulunan Turgut Özal Parkı'nda "Kur'an ziyafeti ve duaya davet" programı düzenlendi.

Teravih namazında sonra başlayan programın sunuculuğunu Abdusselam Bucak yaptı.



Programa katılan Kur'an Kârilerinden Hafız Mahmut Turmak, Hafız İbrahim Halil Aslan ve Hafız Müslüm Âşık tarafından Kur'an'ı Kerim ziyafeti verildi.

Programa çocuk çocukları ile birlikte katılan Şanlıurfalılar, programa yoğun ilgi gösterdi.

Program, İmam Hatip Hamza Küçükbayrak tarafından yapılan dua ile sona erdi. Küçükbayrak duasının sonunda bölgede yaşanan kuraklığın sona ermesi içinde dua etti.

Programda Kur'an Nesli Platformu adına konuşan Fadlullah Güneş, amaçlarının Kur'an'ı Kerim'in okunup anlaşılması olduğunu söyledi.

"Öğüt alınması için gönderilen bu kitap hiç şüphesiz okunmalı ve anlaşılmalıdır"

Konuşmasına "Bu Kuran; kendisiyle uyarılsınlar, Allah'ın tek ilah olduğunu bilsinler ve akıl sahipleri düşünüp öğüt alsınlar diye insanlara bir bildiridir." (İbrahim Suresi-52) okuyarak başlayan Güneş, " Platformumuzun kuruluşunun temel amacı; bir hayat rehberi olan Kur'an'ı Kerim'in okunması, anlaşılması ve nihayetinde hayat programı olarak yaşanmasını sağlamaya yönelik faaliyetler yürütmektir. Öğüt alınması için gönderilen bu kitap hiç şüphesiz okunmalı ve anlaşılmalıdır. Hayatlar onunla yön bulmalı, günler ve geceler onunla nurlanmalıdır. Zaman geçtikçe gençleşen bu kitap her Müslümanın ana gündemini teşkil etmelidir." ifadelerini kullandı.

"Zihinlerimizi Kur'an'ın nuru ile aydınlatmalıyız"

Kur'an Nesli Platformunun kurulduğu günden beri çalışmalarını, adına yaraşır bir şekilde, Kur'ani değerlerle bezenmiş bir neslin yetişmesi gayesiyle yaptığını ifade eden Güneş, "Gündemin sürekli değiştiği, zihinlerin dünyevileştirilmeye çalışıldığı bu modern zamanda, gündemimizi Kur'an'la tayin etmenin, zihinlerimizi Kur'an'ın nuru ile aydınlatmanın gereğini anlamalı ve tüm çaba ve gayretlerimiz bu doğrultuda olmalıdır. Bu amaç doğrultusunda Kur'an Nesli Platformu, kurulduğu günden beri çalışmalarını, adına yaraşır bir şekilde, Kur'an'i değerlerle bezenmiş bir neslin yetişmesi gayesiyle, Kur'an'ın okunması ve anlaşılmasında teksif ederek birçok organizasyona imza atmıştır." şeklinde konuştu.

"Vaktimizin az, yapmamız gereken görevler çok"

Çalışmalarda ümmetin vahdetini sağlamaya öncelik verdiklerine değinen Güneş, Platformlarının "İman varsa imkân vardır" düsturuyla hareket ettiğini vurguladı.

Güneş, "Her geçen sene çalışma sahasını genişletmekte olup faaliyetlerimize yenilikler eklemekteyiz. İçinde bulunduğumuz ve imanın elde kor misali olduğu şu dönemde, vaktimizin az, yapmamız gereken görevlerin çok ve yükümüzün de ağır olduğunun bilincindeyiz. Yürütülen bu çalışmalarda ümmetin vahdetini sağlamaya hizmet etmek önceliğimiz olup ayrıştırıcı, ihtilafı körükleyici eylem ve söylemlerden kat'i bir şekilde uzak durmak temel prensibimizdir. Aksi takdirde biliyoruz ki düşmanların topluca savleti zamanında ihtilafı körükleyerek ümmet cephesinde yeni gedikler oluşturmak Islama ve Müslümanlara büyük bir ihanettir." diye konuştu.

Güneş sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

"Yürütmekte olduğumuz faaliyetler, ülke geneli üye, gönüllü ve destekçilerimizin katkılarıyla ülkenin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine tüm ülke sathında gerçekleşmektedir. Bu alanda ümmetin maslahatına uygun yapılan ve yapılması gereken tüm faaliyetlerde imkânlarımız ölçüsünde sahada varız ve destek alıp verme hususunda tüm enerjimizle hak yolun hadimleri olarak vazifeye talibiz. Her daim Kur'an yolunda istihdam olunmayı ve ölüm gelip çatana kadar kendisinin razı olacağı işlerle bizleri meşgul kılmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz." (İLKHA)


 
Bu haber 1228 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı