Şanlıurfa'da Mescid-i Aksa ve Kudüs'e destek için çadır kuruldu

Şanlıurfa'da 150 sivil toplum kuruluşu öncülüğünde "Mescid-i Aksa ve Kudüs'e destek çadırı" açılarak Filistin halkının haklı davasına destek verildi.

Şanlıurfa'da Mescid-i Aksa ve Kudüs'e destek  için çadır kuruldu
22 Mayıs 2021 - 14:35
Şanlıurfa'da 150 STK'nın ortak kararıyla Rabia Meydanı'nda kurulan "Mescid-i Aksa ve Kudüs'e destek çadırı" kuruldu.

Kurulan çadırda; Filistin için bağış ve Türkiye'de bulunan ABD üslerinin kapatılması için imza kampanyası başlatıldı.

Çadırda, bağış yapanlara ücretsiz olarak kaligrafi çalışması hediye edildi. 
Filistinli Müslümanların yanında olduklarını ifade eden STK başkanları, Şanlıurfalıları destek amacıyla açılan çadıra davet etti.

Kudüs konusunda duyarlılığı arttırmak ve siyonistlerin yaptığı zulmü duyurmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten STK temsilcileri, İLKHA'ya konuştu.

"Filistin'deki Müslümanların zulme maruz kalması bizleri hakikaten üzüyor"

Filistinli Müslümanlara her anlamda destek olmak için "Kudüs Çadırı"nı kurduklarını ifade eden Günyüzü Derneği Başkanı Veysel Toprak, "Peygamber Efendimiz (aleyhi salatu vesselam), Müminleri tarif ederken bir vücudun azasına benzetir. Vücudun bir azasında sıkıntı varsa bütün vücut bunu hisseder. Şu anda İslam alemi olarak en çok sıkıntı çektiğimiz yer; israil zulmü altında olan Filistin'dir. Dünya üzerinde birçok coğrafyada da kardeşlerimiz zulüm altındadır. Filistin'deki Müslümanların zulme maruz kalması, bizleri hakikaten üzüyor. Şanlıurfa'dan Filistin, Gazze ve Mescid-i Aksa'daki kardeşlerimize sahip çıkmak için buradayız. Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşları ile birlikte bir araya gelerek Rabia Meydanı'nda çadır kurduk. Filistinli kardeşlerimize her anlamda desteklerimizi ve yanlarında olduklarımızı göstermek için yardım çadırı kurduk." şeklinde konuştu.

"Türkiye'de bulunan ABD üslerinin kapatılması için imza kampanyası başlattık"

Yardım çadırında bir ay boyunca Filistinli Müslümanlara maddi destek sağlamayı amaçladığını belirten Toprak, "Urfa halkından özellikle bu konuda destek bekliyoruz. Desteklerini esirgemesinler. Urfalılar, İslam konusunda hep destek verdiler. Urfa halkının diğergam ve Müslüman kardeşlerinin yanlarında olduğunu biliyoruz. Türkiye'de bulunan ABD üslerinin kapatılması için imza kampanyası başlattık. Filistin davasına duyarlı kardeşlerimizden her gün birisi Filistin'deki mezalimi anlatıp konuşmalar yapacak. Tüm vatandaşlarımızı her gün saat 17.00'den sonra buraya bekliyoruz. Yardım çadırımız saat 14.00 ile 20.00 arası açık kalacak. Belki burada yaptığımız etkinlik fiili duadır. Rabbimizin zalimlerin kahrolması ve inşallah günümüz Ebabillerinin zalimlere karşı yağması için dua ediyoruz. Maddiyat anlamında belki elimizden cüzi destek gelecek ama inşallah ümmet olarak israilin zulmünden kurtulmuş olacağız. Bu çadıra 150 STK destek veriyor ama genel anlamda bakarsak Şanlıurfa'daki bütün STK'ların desteği var." ifadelerini kullandı.

"Şanlıurfalı vatandaşlarımız gerçekten büyük ilgi ve alaka gösteriyorlar" 

İnsanlara iyi bir bilinç aşılamak ve Kudüs meselesinde duyarlılığın artması için "Kudüs Çadırı"nı kurduklarını vurgulayan Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, "Şanlıurfa'da 150 sivil toplum kuruluşlarımızla beraber 'Kudüs Çadırı'nı açtık. Amacımız, insanlarımıza daha iyi bir bilinç aşılamak, Kudüs konusunda duyarlılığı arttırmak ve israilin yaptığı mezalimi insanlara duyurmaktır. Hiçbir şey yapamıyorsak dahi mali imkânlarla, protestolarla ve mallarını boykot ederek bu duyarlılığımızı dile getirmek adına çadır kurduk. Şanlıurfalılar, sağ olsunlar gerçekten büyük ilgi gösteriyorlar. Öfkemizi ve nefretimizi terörist israile, haddini bildirmek adına buradayız." dedi.

"İkiyüzlü ve alçaklar cuma namazında dahi namaz kılanlara terör estirdiler"

Siyonist işgalcilerin ateşkes anlaşması imzalanmasına rağmen Filistin'de saldırılara devam ettiğini belirten Coşkun, "Bir birey, bir insan ya da STK olarak asgari düzeyde her türlü eylem içerisindeyiz. Geçen gece bir anlaşma imzalandı. İkiyüzlü ve alçaklar cuma namazında dahi namaz kılanlara terör estirdiler. Onlar kötü mezalimlerini ve davranışlarını hiçbir gün unutmayacaklardır. Müslümanlar ve bu işin farkında olan insanlar olarak vicdanı olan insanların duyarlılığını arttırma adına; onları lanetlemek, sesini çıkarmak ve tepkimizi ortaya koymak için çadırı kurduk. Bu konuda emeği geçen kardeşlerimizden Allah razı olsun." diye konuştu.

"Filistin için bağış yapanların isimlerini kaligrafi sanatıyla buluşturuyorum"
Filistin için bağış yapan herkese ücretsiz kaligrafi sanatı yapan Şanlıurfa Sanat-Der Başkanı Mustafa Dörtbudak, "Bulunduğumuz çadır, Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşlarının kurduğu çadırdır. Bugün çadırda nöbeti biz tutuyoruz.  Görevim, yardımda bulunan kişilerin isimlerini, kaligrafi sanatına yazıp hediye etmektir. Meblağı önemli olmadan Filistin için destek veren, bağış yapanlara ücretsiz bir şekilde isimlerini kaligrafi sanatıyla buluşturup hediye ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Çadırda Kudüs'e destek için birçok faaliyet yürütülüyor"

Çadırda, Türkiye'de bulunan ABD üslerinin kapatılması için imza kampanyasının olduğunu belirten Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrezak Demir, "Bugün buraya Filistin'e destek vermek için geldik. Kudüs'e destek olmak için üye olduk. Platforma destek olmak için üyelerimle birlikte 'Kudüs Çadırı'na geldik. Çadırda Kudüs'e destek için birçok faaliyet yürütülüyor. Kudüs konusunda duyarlı olmak için çadırı ziyaret edenleri bilgilendiriyorlar. Kudüs için yardım kampanyası başlatmışlar. ABD üslerinin kapatılması için imza kampanyası var. Kudüs'te barışın olması için Şanlıurfa halkını buraya davet ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haber 638 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi'nde İncelemelerde Bulundu
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi’nde İncelemelerde...