Şanlıurfa'da Mevlid Kandili ihya edildi

Şanlıurfa'da, Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifinin 1449’uncu yıl dönümü dua, ilahi ve salavatlarla idrak edildi.

Şanlıurfa'da Mevlid Kandili ihya edildi
28 Ekim 2020 - 18:20

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) viladetinin 1449’uncu yıl dönümü Peygamber Şehri Şanlıurfa'da ihya edildi.


Mevlid Kandili'ni idrak etme etmek isteyen  vatandaşlar, akşam namazının ardından çocuklarıyla birlikte başta Balıklıgöl Mevlid-i Halil Camii ve Hazreti Eyyüp Camii olmak üzere kentteki camilere akın ettiler.


Camilere gelen vatandaşlar, Coronavirus tedbirleri kapsamında sosyal mesafe ve maske takma kuralına uydu.


Yatsı namazından önce cami cemaatine vaaz veren Şanlıurfa İl Müfü Yardımcısı Mustafa Erdem Peygamber Efendimiz çocuklara ve gençlere verdiği öneme değindi.


Çocuklara verilecek en büyük hediyenin "terbiye" olduğunu belirten Erdem, "Bir sahabe Peygamber Efendimizin torunları Hasan ile Hüseyin'i öptüğünü görüyor. Diyor ki 'Ya Resulallah sen bu çocukları nasıl öpüyorsun? Benim 10 tane çocuğum var hiçbirini öpmüyorum.'  Peygamber Efendimiz O'na şu cevabı veriyor:  'Merhamet etmeyene merhamet edilmez.'  Çocuklarımızı öpeceğiz ve seveceğiz. Çocuklarımıza, Peygamberimizin şu hadisini söyleyelim.  Peygamberimiz şöyle buyuruyor: 'Bir anne ve babanın çocuğuna verdiği en önemli hediye terbiyedir. Türkiye'de ve dünyada en büyük sorun çocukların ve gençlerin sıkıntılarıdır.Çocukların madde bağımlılığına kaymaları Avrupa'nın en büyük sorunudur. Türkiye'de de bu sorun başladı. Çocuklarımıza bu konuda nasihat edelim." şeklinde konuştu.


Cemaatle kılınan yatsı Namazı'nın ardından okunan eller semaya açılarak dünya Müslümanları için dua edildi.


Mevlid Kandili; Mevlid-i şerif, ilahiler, salavatlar ve dualarla Mevlid ile idrak edildi. (İLKHA)



Bu haber 25917 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek