Şanlıurfa'da rahminde 3,5 kilogram tümor olan kadın doğum yaptı

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sezaryenle doğum yapan hastanın 3.5 kilogram ağırlığında ve 18 cm büyüklüğündeki myomu alındı.

Şanlıurfa'da rahminde 3,5 kilogram tümor olan kadın doğum yaptı
25 Haziran 2021 - 12:29
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sezaryenle doğum yapan hastanın 3.5 kilogram ağırlığında ve 18 cm büyüklüğündeki myomu alındı.

Şanlıurfa'da, Kübra Korkunç (28) isimli kadın, rahatsızlığı nedeniyle Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniğine başvurdu.

Doğum uzmanı Op. Dr. Alev Esercan Öztürk tarafından muayene ve tetkikleri yapılan Korkunç'un, rahminde 3.5 kilogram ağırlığında ve 18 cm büyüklüğündeki myom tespit edildi. Gebe olduğu anlaşılan hasta, sağlıklı bir şekilde ameliyat olması için takibe alındı.

Sezaryenle doğumu sırasında myomu başarılı bir müdahale ile alınan Korkunç, sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi.

Operasyon ile ilgili açıklama yapan Doktor Öztürk, "28 yaşındaki hastamızın ilk gebeliğiydi. Bize başvurduğunda 18 cm. myomu nedeniyle ameliyatı planlanırken gebe kaldığı anlaşılmıştı. Hastanın gebeliğinin devamıyla ilgili kaygıları vardı. Hastanın sezaryeni sırasında yaklaşık 3.5 kilogram ağırlığında, 18 cm büyüklüğündeki myomunu aldık. Annemizin ve bebeğinin sağlık durumu iyidir. Aslında bu çok riskli bir gebelikti. Gebe kalan kadınların yaklaşık yüzde 8'inde myom vardır. Gebelik döneminde myomların büyüme gösterdiği bilinmektedir. Fakat bazı çalışmalarda; myomların bir kısmının büyüdüğü bir kısmının aynı şekilde kaldığı ya da küçüldüğü belirlenmiştir. Gebelik sırasında boyutları büyük olmayan myomlar, belirgin bir zarara neden olmaz. Boyutları büyük olan myomlar gebelikte bazı riskler içerirler." şeklinde konuştu.

"Myomu büyük hastaların gebelikleri riskli geçer"

Doğum sırasında myomu olan hastalarla ilgili risklere değinen Öztürk, "Bunların başında düşük olasılığı, erken dönemde gebelik kanamasının olması, erken doğum tehdidi, plasenta yerleşim anomalisi, suyun erken gelmesi, plasentanın erken ayrılması, doğumdan sonra plasentanın ayrılmaması ve kanamaların olması gibi sorunlar gelir. Myomu olan hastalarımızın ameliyat olması gerekiyorsa önce ameliyatlarını olmalarını, sonra gebelik düşünmelerini öneriyoruz. Fakat hastamız gibi bir durumla karşılaşırlarsa mutlaka düzenli kontrolle gitmelerini, riskli bir gebelik yapacaklarını bilmelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Eşimle beraber çok sevindik"

Bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına adığı için mutlu olduğunu ifade eden anne Korkunç, "2 yıl önce 8 cm olan myomum 18 cm olmuştu. 4 ayrı doktorda muayene oldum ve bana hamile kalmamın myomlardan dolayı imkânsız olduğunu söylediler. Bende hamile kalacağıma ihtimal vermedim ve myomumu aldırmaya karar verdim. Ameliyat olacağım tarihten birkaç gün önce gebe kaldığımı öğrendim. Gebe kaldığıma eşimle beraber inanamadık. Çok şaşırmıştık ve tekrar tekrar test yaptım ve en sonunda kan tahlilinde gebe olduğum ortaya çıktı. Yaklaşık 2 aylık iken muayeneye gittiğimde, 'çocuk büyümez almamız lazım. Myom rahmin üst kısmında çocuğa baskı yapar, çocuk boğulur.' dediler. Ben çok korktum, çaresizce bebeğimi kaybetme korkusu yaşadım. Daha sonra bir arkadaşımın tavsiyesi ile Doktor Alev Hanım ile tanıştık. Muayeneye ilk geldiğimde bizi çok güzel motive etti. Beni sağlıklı bir şekilde doğum yapacağıma ve çocuğumu kucağıma alacağıma inandırdı. Eşimle beraber çok sevindik. Her ay düzenli olarak ve doğumun yaklaşması ile de 15 günde bir muayene oldum. Bu sıkıntılı ve zor süreçte psikolojik olarak desteğini esirgemeyen ve bize umut olan Öztürk'e teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)

Bu haber 797 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı