Şanlıurfa'da rüşvet operasyonu: 2'si kamu görevlisi 6 şüpheli tutuklandı

Şanlıurfa'da "Rüşvet, Resmi Belgede Sahtecilik ve Görevi Kötüye Kullanma suçları ile mücadeleye yönelik" 17 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 17 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

Şanlıurfa'da rüşvet operasyonu: 2'si kamu görevlisi 6 şüpheli tutuklandı
28 Nisan 2022 - 23:35
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince "Rüşvet, Resmi Belgede Sahtecilik ve Görevi Kötüye Kullanma suçları ile mücadeleye" yönelik 17 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Kent merkezinde düzenlenen operasyon kapsamında kamu görevlisi olan şüpheli şahısların, iş takipçisi olarak tabir edilen şahıslarca temin edilen Suriye uyruklu şahıslara "Geçici Koruma Kimlik Belgesi" düzenlenmesi için gerekli olan adres kaydı işlemlerini, maddi menfaat karşılığında usulsüz şekilde yaptıkları tespit edildi.

Yapılan aramalarda sahte olduğu değerlendirilen bir adet mühür, bir adet kaşe, çok sayıda "Geçici Koruma Kimlik Belgesi" ve dijital materyaller ele geçirildi.

Operasyon kapsamında 3'ü kamu görevlisi 9'u Suriye uyruklu olmak üzere toplamda 28 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

Tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 17 şüpheliden aralarında 2 kamu görevlisinin de bulunduğu 6 şüpheli tutuklandı. 11 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (İLKHA)

 
Bu haber 641 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...