Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına büyük darbe: Çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi!

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'nın 7-8 Ekim tarihlerinde Siverek, Birecik ve Eyyübiye ilçelerinde gerçekleştirdiği operasyonlarda, aralarında Piyade Tüfeği ve Tabancaların da bulunduğu toplam 13 adet ruhsatsız ateşli silah ve 290 adet fişek ele geçirildi

Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına büyük darbe: Çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi!
10 Ekim 2025 - 18:49
.

​Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, "Yasa Dışı ve Ruhsatsız Silahlanmayla Mücadele Kapsamında" düzenlediği iki günlük kapsamlı operasyonla kaçak silahlanmaya ağır bir darbe vurdu.

​07.10.2025 ve 08.10.2025 tarihlerinde gerçekleşen operasyonlar, il genelinde belirlenen kilit bölgeler olan Siverek, Birecik ve Eyyübiye ilçelerinde yoğunlaştı. Siverek, Birecik ve Eyyübiye İlçe Jandarma Komutanlıkları, İstihbarat Şube Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü ve JASAT ekipleri koordinasyon içinde çalıştı.

​Ruhsatsız tabanca ve uzun namlulu tüfek bulundurduğu tespit edilen şüpheli şahısların ev ve eklentilerinde, Hassas Burunlu Köpeklerin de katılımıyla detaylı aramalar yapıldı. Aramalar sonucunda ele geçirilenler şunlardır:
​1 Adet Ruhsatsız Piyade Tüfeği, 10 Adet Ruhsatsız Av Tüfeği, 2 Adet Ruhsatsız Tabanca, 2 Adet Piyade Tüfeği Şarjörü, 4 Adet Tabanca Şarjörü, 6 Adet Av Tüfeği Şarjörü, 290 Adet Farklı Çaplarda ve Ebatlarda Fişek Operasyonun ardından, yakalanan şüpheli şahıslar hakkında derhal adli işlemler başlatıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum