Şanlıurfa'da tarihi gün: Sabah namazında binlerce kişi israili lanetledi

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da, sabah namazının ardından bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Filistin'de işgalci siyonistlerin yaptığı saldırıları kınayarak, Filistin halkına destek mesajları verdi.

11 Mayıs 2021 - 06:07
Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'da ibadet eden Müslümanlara yönelik saldırıları artarak devam ediyor. Mescid-i Aksa'daki saldırılarda yüzlerce Filistinli yaralandı.

Siyonist işgal rejimi, akşam saatlerinde de Gazze şeridine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısında ise aralarında 9 çocuğun da bulunduğu 27 Filistinli şehid oldu.

Siyonist vahşet,  dünya ve Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da düzenlenen basın açıklaması ve protestolarla lanetlendi.

Dün gece 600 araçtan oluşan konvoy ile Filistin halkına destek turu atan Şanlıurfalılar, bugün de Filistin halkına desteklerini sürdürdü.

Sabah namazın ardından çoluk çocuğuyla Balıklıgöl Dergâh Camii'ne gelen Şanlıurfalılar, sosyal mesafe ve maske kullanımına dikkat ederek sabah namazı için saf bağladı.


Caminin içerisinin tamamen dolmasının ardından cami avlusu da tamamen doldu. Kılınan sabah namazının farzında cami imam hatibi tarafından "konut" duası okundu.

Sabah namazının ardından Dergâh Camii bahçesinde toplanan binlerce kişi, Filistin bayrağı açarak, sık sık siyonist işgalciler aleyhinde slogan attı.

Sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şanlıurfa Şube Başkanı Maşuk Özyaramış okudu.



"İşgalciler bu topraklara nasıl geldilerse öyle de gideceklerdir"

Kudüs'ün Müslümanların ortak meselesi olduğunu belirten Özyaramış, "Her Ramazan ayının son Cuma günü 'Kudüs Günü' olarak programlar tertip edilmektedir. Siyonist terör örgütü israil, Müslüman toplumun Kudüs meselesindeki hassasiyetini tekrardan tazelediği bugünde, kutsalımız olan Mescid-i Aksa’ya haince ve teröristçe saldırılar düzenlemekten çekinmemektedir. Bugün ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa, Peygamberler şehri Kudüs ve bereketli Filistin toprakları işgal atındadır.  1916 Mayıs’ında imzalanan 'Syces-Picot Antlaşması', Kasım 1917’de yayınlanan 'Balfour Deklarasyonu', Şubat 1945’de gerçekleşen 'Yalta Konferansı' işgalcilerin kim olduğunun göstermiştir. İşgalciler bu topraklara nasıl geldilerse öyle de gideceklerdir. " şeklinde ifade etti.

"Kudüs demek Şanlıurfa demektir"

Mescid-i Aksa'nın Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunun altını çizen Özyaramış, "Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem),  ‘Mescid-i Aksa’ya gidin ve içinde namaz kılın. Eğer oraya gidemez ve içinde namaz kılamaz iseniz kandillerinde yakılmak üzere oraya zeytinyağı gönderin’ buyurmuşlardır. Zeytinyağı bir semboldür. Bize düşen tarih boyunca vahyin, tebliğin ve mücahedenin merkezi olmuş bir beldeye sahip çıkmak, oranın bir İslam şehri olması için her türlü desteği vermektir. Kudüs coğrafyamızın ayrılmaz bir parçasıdır. Çünkü Kudüs demek Mekke demektir, Medine demektir. Kudüs demek Şam, Bağdat ve Kahire demektir. Kudüs demek Meşhed, Kum ve Tahran demektir. Kudüs demek Diyarbakır, Ankara ve İstanbul demektir. Kudüs demek Şanlıurfa demektir. Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki Kudüs’e sahip çıkmak, Bağdat’a, Şam’a, Tahran’a, Beyrut’a, Kahire’ye ve Mekke’ye sahip çıkmaktır. Kudüs’e sahip çıkmak Şanlıurfa’ya sahip çıkmaktır. Biz biliyoruz ki Kudüs'e sahip çıkmak Müslüman ya da değil, tüm mazlumlarının dertleriyle dertlenmektir." ifadelerini kullandı.



"İsrailin Kudüs’ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır"

Kudüs’e yürümenin Müslümanların yeryüzünün Firavunlarına, Nemrutlarına ve Ebu Leheblerine 'dur' demek olduğunu ifade eden Özyaramış, "Terör örgütü israil, ‘çok yakında nasıl bir inkılâba uğrayıp devrileceğini’ görecektir. Terör örgütü israilin Kudüs'ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır. Sadece güçten anlayan, insanlıktan nasibini almamış, her gün onlarca insanı gözünü kırpmadan öldüren ve yaralayan,  gözü yaşlı Filistinli annelerin acılarına acı katan, genç çocukları öldürmekten çekinmeyen, bebek, kadın, yaşlı demeden kan döken terörist örgüt israil, hak ettiği tokadı Allah'ın izniyle bir araya gelmiş, birlik olmuş Müslümanlar tarafından yiyecektir. Bölgeye ve dünyaya huzur ancak bu şekilde gelecektir." dedi.

"Aksa için kanımızı akıtmaya ve canımızı vermeye hazırız"

Milyonlarca Kudüs gönüllüsü olarak Kudüs'e yol çıkmaya hazır olduklarını belirten Özyaramış, "Bundan sonra artık söz bitmiştir. Bu zalimlerin anladığı dilden konuşma vaktidir. TBMM toplanmalıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın toplanması sağlanmalıdır. Ordumuz teyakkuz haline geçmelidir. Allah için yola çıkanın yardımcısı Hazreti Allah'tır. Milyonlarca Kudüs gönüllüsü olarak yola çıkmaya, Aksa için kanımızı akıtmaya ve canımızı vermeye hazırız. Son siyonist ölünceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Mücahedemiz; başta Kudüs ve tüm İslam beldelerini, kutlu bir zaferle siyonizmden kurtarana kadar devam edecektir." ifadelerini kullandı.



Özyaramış basın açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

"Terör örgütü israilin Mescid-i Aksa’ya yapmış olduğu haince saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz. Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, verdikleri diriliş mücadelesinde onlarla birlikte saf tuttuğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz. Filistin ve Kudüs davasının yılmaz savunucusu Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın, 'Zafer inananlarındır ve zafer yakındır.  Allah nurunu tamamlayacaktır.' İnancıyla Filistinli kardeşlerimizi ve Kudüs davasını savunanları selamlıyoruz."

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haber 1158 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor