Şanlıurfa'da trafik kazaları önlemek amacıyla toplantı yapıldı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, son dönemlerde il genelindeki trafik kazalarında bir artış yaşandığına dikkat çekerek denetim ve bilinçlendirme çalışmalarının daha da yoğunlaştırılacağını söyledi.

Şanlıurfa'da trafik kazaları önlemek amacıyla toplantı yapıldı
18 Nisan 2024 - 17:42


Vali Hasan Şıldak başkanlığında trafik kazaları ve kazaların sebebi ile çözümlerine ilişkin toplantı düzenlendi. İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Emniyet Müdür Vekili Deniz Yılmaz ile Emniyet ve Jandarma Trafik ekip sorumlularının katıldığı toplantı sonrası bir değerlendirme yapan Vali Hasan Şıldak, Ramazan Bayramından bu yana yaşanan trafik kaza sayısı ortalamasının Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğuna dikkat çekti. Bu konuda vatandaşların daha da duyarlı olmasını isteyen Vali Şıldak; denetim, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarının yüksek seviyeden daha da yüksek seviyeye taşındığını ifade etti.

VALİ ŞILDAK VATANDAŞLARA SESLENDİ

Vali Şıldak değerlendirmesinde “Değerli Vatandaşlarımız; İl Emniyet Müdürümüz ve İl Jandarma Komutanımız ile birlikte trafik kazaları ile ilgili son durumu değerlendirdik. İlimizde maalesef Nisan ayı içerisinde ve geçen yılın aynı dönemine kıyasla trafik kazalarının sayısında bir artış söz konusu. Bunun sebeplerini ve sonuçlarını değerlendirdik. Az önce yaptığımız toplantıda Türkiye’deki artışın da üzerinde bir artışla karşı karşıyayız. Ve maalesef Ramazan Bayramı tatilinden bugüne kadar 12 günlük süre zarfında 12 vatandaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. Bu durumların yaşanmaması için bizler denetimlerimizi yüksek seviyeden daha yüksek seviyeye taşıyarak, gerek bilgilendirme ve bilinçlendirme gerekse trafik kontrol ve denetimler vasıtasıyla halkımızın bu olaylardan etkilenmemesi ve kazaların azaltılması konusunda azami gayret gösteriyoruz. Bu gayretin içerisinde eğitim faaliyetlerimiz olduğu gibi trafik denetimlerimiz, radar uygulamalarımız, kırmızı ışık ihlallerine yönelik denetimlerimiz en başka yapılan uygulamalarımız olarak öne çıkıyor. Bizler buradan bir kez daha vatandaşlarımıza sesleniyoruz; değerli Şanlıurfalılar, trafik kazaları pek çok yolculukta maalesef acı tablolara dönüşen, aileleri acıya boğan ve ülkemizin milli servetinin insan sermayesinin yok olmasına neden olan en üzücü tablolardan biridir. Bu tablolarla karşılaşmamak için trafik kurallarına uyulması, bu konuda taviz verilmemesi, başta hız limiti olmak üzere dikkatsizlik, sürücünün telefonla konuşması gibi hususlara dikkat edilmesi ve bunlardan taviz verilmemesi gerekmektedir. Bu kurallara lütfen riayet edelim. Bizlere bu mücadelede destek verin ve hep birlikte bu acıların önüne geçelim" ifadelerini kullandı.

 
Bu haber 203 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te Eğitim Buluşması düzenlendi
Siverek'te Eğitim Buluşması düzenlendi
Siverek'te Urfalı Kudüs şehidi için gıyabi cenaze namazı kılındı
Siverek'te Urfalı Kudüs şehidi için gıyabi cenaze namazı...