Şanlıurfa'da Yöresel Ürünler Fuarı açıldı

​Şanlıurfa’da düzenlenen, 2. Gıda İl İl Yöresel Ürünler Fuarı’nda, yöresel lezzetler, el sanatı ürünleri ve hediyelik eşyalar, Şanlıurfalıların beğenisine sunuldu

Şanlıurfa'da Yöresel Ürünler Fuarı açıldı
21 Eylül 2019 - 14:27

Şanlıurfa’da 71 ilden firmaların katıldığı “2. Gıda İl İl Yöresel Ürünler Fuarı düzenlenen törenle açıldı.


Karaköprü 11 Nisan Fuar Merkezi’nde düzenlenen açılış programına AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Bayuk, fuar yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Fuarda illerin coğrafi işaretli, yöresel ürünleri, hediyelik eşyaları ve el sanatları ürünleri satışa sunuldu.


10 gün sürecek fuar, 29 Eylül tarihine kadar 10.00 ile 22.00 saatlerine kadar açık kalacağı belirtildi.


Fuar ile ilgili açıklama yapan Fuar Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gül, fuarda illerin coğrafi işaretli ürünlerinin sergilendiğini belirtti.


Gül, “Şanlıurfa’da bu yıl 2’ncisini düzenlediğimiz ‘Şanlıurfa 2’nci Gıda, Yöresel Ürünler, Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdik. 71 ilden firmalarımız kendi illerinin coğrafi işaretli, yöresel ürünlerini, hediyelik eşyalarını ve el sanatlarını ‘Kültürün Başkenti Şanlıurfa’da’ sergiliyor. Şanlıurfa’nın 27 tane coğrafi işaretli, marka patentli ürünü var. Bu işi en çok hak eden il olan Şanlıurfa’da başlangıcı yaptık. 71 ilimizden 110 standımız, 10 gün boyunca fuara gelecek misafirleri ağırlayacak. Fuarımız, 10.00 ile 22.00 saatlerinde açık kalacaktır.” diye konuştu. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Bu haber 2593 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü