Şanlıurfa İHH tarafından Afganistan halkı için yardım kampanyası başlatıldı

İHH Şanlıurfa Şubesi tarafından "İnsani kriz kapıda yalnız bırakma" sloganıyla Afganistan'da 18 milyon ihtiyaç sahibi için yardım toplanacak.

Şanlıurfa İHH tarafından Afganistan halkı için yardım kampanyası başlatıldı
18 Kasım 2021 - 13:39
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şanlıurfa Şubesi, Afganistan'da zor şartlar altında yaşayan
halk için yardım kampanyası başlattı.


İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila, tüm Urfalıları yardım kampanyasına davet etti.

Afganistan'da çetin kış şartları gelmeden herkesi yardımda bulunmaya davet eden Atila, "Malumunuz son 40 yıldır her türlü savaşı yaşayan Afganistan halkı, son süreçte yardım derneklerinin Afganistan'dan çekilmesiyle birlikte çok ciddi mağduriyet ve mazlumiyet yaşıyor. Türkiye'deki ve dünya'daki Müslümanlara, haseten Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da yaşayan halka sesleniyoruz. Allah rızası için çetin kış şartları gelmeden(Afganistan'da kış zor geçiyor) Afganistan halkı için başlattığımız yardım kampanyasına destek sunsunlar. Afganistan'daki son durum tahmin edilenden de kötüdür. Allah muhafaza etsin ileriki günlerde yokluktan dolayı belkide hiç hoş olmayan ölüm haberleri bile alınabilir. Bu münasebetle Afgan halkı için maddi, ayni ve nakdi yardımlarınızı, dualarınızı esirgemeyin. Nakdi yardımlarla Afganistan'a, Pakistan ve Özbekistan gibi yakın ülkeler üzerinden yardım malzemeleri götürüyoruz." şeklinde konuştu.

Atila, Afganistan halkı için toplanan acil ayni yardım listesini ise şöyle sıraladı:
"Aşağıda sayacağımız ayni yardımları desteklerinizle toplarsak bunları tırlarla hızlı bir şekilde Afganistan'a ulaştıracağız. Afganistan için topladığımız acil ihtiyaç listesi şunlardır.

Nakit (Gıda, temizlik ürünlerini vs. bölgede almak için), ilaç çeşitleri, tarım ilaçları ve hayvan İlaçları, kışlık giysi (ceket, kazak, şapka, mont, çocuk giysileri), kışlık ayakkabı (bay, bayan), battaniye,  çocuk giyimi, kumaş ve engelliler için tekerlekli sandalye…Bu malzemelere çok acil ihtiyaç vardır. Kardeşlerimiz ayni yardımlarını Haliliye İlçesi Hamidiye Mahallesi'nde bulunan vakfımıza gelerek teslim edebilirler. Yada bizi ararlarsa biz gider tutanakla bu yardımları teslim alarak Afganistan'daki mazlum ve mağdur halka inşallah sizler adına ulaştıracağız." dedi. (İLKHA)

Bu haber 548 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü