Şanlıurfa Tabip Odasından hayatını kaybeden doktorla ilgili açıklama

Şanlıurfa Tabip Odası Hilvan'da intihar ederek hayatına son veren doktorla ilgili bir açıklama yayımladı.

Şanlıurfa Tabip Odasından hayatını kaybeden doktorla ilgili açıklama
14 Ocak 2024 - 22:54
Türkiye'de hekimlik mesleğinin zorlukları ve genç bir meslektaşımızın daha hayatına son vermesi acı haberi...ile yayımlanan açıklamada,

"Doktor Ronayi Satı'yı saygıyla anıyoruz. Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi'nde pratisyen hekim olarak görev yaparken çalışma koşullarının ağırlığı nedeniyle istifa eden doktor Ronayı Satı'yı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Bu trajik kayıp hekimlik mesleğinin içinde bulunduğu zorlu koşulları bir kez daha gündeme getirmektedir.

Sağlık ortamının içinde bulunduğu zorluklar sadece bir bireyin değil, tüm sağlık camiasının sorunudur. Doktor Ronayı Satı'nın ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Ancak sadece başsağlığı dilemek yetmez. Bu trajedinin bir daha yaşanmaması için adımlar atılmalıdır. Ekonomik krizle birlikte hekimlerin karşılaştığı güvencesizlik, yoğun ve güvensiz çalışma koşulları, mobbing ve sağlıkta şiddet gibi sorunlara karşı sessiz kalmamak birlikte mücadele etmek zorundayız. Yaşamak ve yaşatmak için emeğimizin hakkını aramak için tüm meslektaşlarımızı bir araya gelmeye ve dayanışmaya çağırıyoruz.Hekimler mevcut politikalar yüzünden umutsuz ve mutsuz.

İnsan onuruna yaraşır koşullarda çalışmak ve geleceğe umutla bakmak istiyoruz.
Üzgünüz, yastayız ve isyandayız." denildi.

​​​​www.siverekgenclik.com
Bu haber 681 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım