Şanlıurfa Umut Kervanı yetimler onuruna iftar yemeği verdi

Şanlıurfa Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı, 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü münasebeti ile yetim ve öksüz çocuklar ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Şanlıurfa Umut Kervanı yetimler onuruna iftar yemeği verdi
17 Nisan 2022 - 14:27
Dünya Yetimler Günü, her Ramazan ayının 15'inci günü dünya genelinde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Şanlıurfa Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı, hayırseverlerin desteği ile Dünya Yetimler Günü münasebetiyle iftar programı düzenledi.

Haliliye ilçesinde özel bir mekânda düzenlenen iftar programına yetim ve öksüz çocuklar ile aileleri katıldı.

Programa katılan aileler, özel servisle iftar programı verilen mekâna getirildi. İftarın ardından da evlerine bırakıldı.

Misafirler, okunan akşam ezanının ardından iftarlarını açtı.

İftar yemeğinin ardından ailelere zarf içerisinde nakdi yardımında da bulunuldu.



Umut Kervanı 2. Bölge Koordinatörü Muhammed Faik Doğan, iftar yemeğinin ardından misafirlere yaptığı konuşmada, " Kur'an'ı Kerim'de namazdan ve oruçtan ne kadar bahsediliyorsa yetimleri gözetmek ve yetimlerin haklarından da o kadar bahsediliyor. Allah (Azze ve celle), babalarını onlardan alırken Müslümanların kalbine yetimlerin sevgi ve muhabbetini yerleştiriyor. Sizi buraya toplamamızın en büyük sebebi de budur." şeklinde konuştu.

"Hayırseverler, gelip bizimle beraber yetimlere sahip çıksınlar"

İftar yemeği ile ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Umut Kervanı Derneği Başkanı Mahmut Çelik, " Mübarek Ramazan ayının 15'i 'Dünya Yetimler Günü'nde Umut Kervanı olarak yetimler için iftar programı düzenledik. Katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun, hayırlarını kabul etsin. Yetim ve yetim ailelere davetimize icabet ettikleri için çok teşekkür ediyoruz. Allah'u Teâlâ, oruçlarını kabul etsin inşallah. Hayırseverler, gelip bizimle beraber yetimlere sahip çıksınlar. Yetimleri ziyaret edip maddi manevi destek olalım. Evde, camide, dernekte veya her yerde yetimlere el uzatalım. Yetimlere sahip çıkalım. Hayır sahiplerinin sayesinde 80 kişiye iftar yemeği verdik. Allah'u Teâlâ, katkıda bulunan herkesten razı olsun." diye konuştu.



"Hayır işlerinde köprü vazifesi icra etmiş oluyoruz"

Yetimler Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi Celalettin Kılıç ise yaptığı açıklamada, "Ramazan ayının 15'i, Dünya Yetimler Günü olması hasebiyle iftar yemeği verdik. Allah'u Teâlâ, hayır sahiplerinden razı olsun.  Mübarek Ramazan ayının manevi atmosferinde yetim aile ve çocuklara bir nebze sevindirebilmek,  mutluluklarına ortak olabilmek gerçekten bizler için büyük bir sevinç kaynağı olmuştur. Katkıda bulunan hayır sahiplerinin hayırlarını Rabbim kabul etsin. Mübarek Ramazan ayında halen yoksullar, durumu iyi olmayanlar var. Hayır yapmak isteyen kardeşlerimize çağrıda bulunuyoruz. Gerçekten muhtaç aileler var, yardım bekliyorlar.  Hayır işlerinde köprü vazifesi icra etmiş oluyoruz." ifadelerini kullandı.



Programa katılan aileler ise Umut Kervanı ve Yetimler Vakfına teşekkür ederek, "Umut Kervanı'na çok teşekkür ediyoruz. Allah, hayırlarını kabul etsin. İftar yemeği verdiklerini için teşekkür ediyoruz. Mutlu olduk. Çocuklarımız sevindi. Allah, hayra vesile olandan ve getirenden razı olsun. Yetim olan çocuklar yapılan hayra sevindi. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Allah kabul etsin. Kazançlarını bereketlendirsin." dedi. (İLKHA)

Bu haber 618 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı