Şanlıurfa Valiliğinden işaretlendiği ilddia edilen evle ilgili açıklama

Şanlıurfa Valiliği, bazı basın yayın organlarında "Ateş Yakıp Duvarını İşaretlediler" başlıklı haber üzerine yaptığı yazılı açıklamada, konu ile ilgili kapsamlı adli ve idari tahkikatın başlatıldığını bildirdi.

Şanlıurfa Valiliğinden işaretlendiği ilddia edilen evle ilgili açıklama
29 Kasım 2021 - 10:59

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"28 Kasım 2021 günü, bazı basın yayın organlarında çıkan 'Ateş Yakıp Duvarını İşaretlediler' başlıklı haber üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur;

İlimiz Harran ilçesinde öğretmenlik yapan S.A., 27 Ekim 2021 tarihinde Harran Emniyet Müdürlüğüne yaptığı başvuruda, evinin dış duvarına birtakım işaretler çizildiğini belirterek şikâyette bulunmuştur. Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, olayın faili olduğu tespit edilen 11 yaşındaki bir çocuk, ailesi ile birlikte güvenlik güçlerince Emniyet Müdürlüğüne getirilmiş, yapılan görüşmeler neticesinde herhangi bir tehdit unsurunun bulunmadığı kanaatine varan S.A. şikâyetinden vazgeçmiştir.

Bu olaydan bir ay sonra 27 Kasım 2021 günü akşam saatlerinde; evinin duvarına kırmızı sprey boyayla şekiller çizildiğini ve eşinin Alevi olması sebebiyle bunun yapıldığını iddia ederek yeniden şikâyetçi olan S.A.'nın ikinci başvurusu üzerine aynı gün kapsamlı adli ve idari tahkikat başlatılmıştır.

Öte yandan, şikâyete konu evin çevresinde yapılan incelemelerde; klima borusunda herhangi bir ateş veya yanık izine rastlanmadığı, söz konusu evin, çocukların sıklıkla oyun oynadığı merkezi bir yerde olduğu tespit edilmiştir. 

Tarih boyunca farklı kültür ve anlayışların barış ve kardeşlik içinde birlikte yaşadığı, engin bir hoşgörü ikliminin hâkim olduğu Şanlıurfa'da ve özelde Harran ilçemizde bugüne kadar bu türden rahatsızlık veren en küçük bir olay yaşanmamış olup konu tüm yönleri ile titizlikle soruşturulmaktadır." (İLKHA)

Bu haber 604 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü