Şanlıurfa Valisi Erin: "Üç vatandaşımızı çok gereksiz meseleden dolayı kaybettik"

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde meydana gelen 3 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı olayın ardından ilçeye gelen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, olayın kontrol altına alındığını ve adli soruşturmanın devam ettiğini ifade etti.

Şanlıurfa Valisi Erin: "Üç vatandaşımızı çok gereksiz meseleden dolayı kaybettik"
22 Mayıs 2021 - 15:46
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Siverek’e bağlı Taşlı (Taşlîyaelîyêmiho) kırsal mahallesinde akraba iki aile arasında meydana gelen, 3 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı olayın ardından Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz ile birlikte ilçeye geldi.

Siverek Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların sağlık durumları ile ilgili hastane yetkililerden bilgi alan Vali Erin, Siverek Kaymakam Vekili Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan ve İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri ile bir araya geldi.

Temaslarının ardından açıklamada bulunan Vali Erin, sabah 9.30 sularında Siverek’e bağlı Taşlı kırsal mahallesinde akraba olan aileler arasında ev yapımı meselesinden kaynaklanan silahlı kavga olayının meydana geldiğini belirterek,  "Üç vatandaşımızı maalesef kaybettik. Yaralanan altı vatandaşımız var. Onlar da olayın hemen ardından 112 ekiplerince önce Siverek Devlet Hastanesine, ardından Şanlıurfa’daki hastanelere nakledildiler. Yaralıların hayati tehlikeleri yok. Olayın haber alınmasının hemen ardından Jandarma Komutanımız, İlçe Jandarma Komutanımız, Kaymakamımız ve güvenlik birimlerimiz hem olayın yaşandığı köyde hem de hastanede faillerin yakalanmasıyla ilgili gerekli tedbirleri aldılar. Ben de süratle Siverek ilçemize geldim ve hastaneyi ziyaret ettim. Şu anda Kaymakamlığımızda olayı takip ediyoruz. Adli soruşturma başlatıldı ve devam ediyor. Şu anda olay kontrol altındadır. Ancak üç vatandaşımız çok gereksiz bir meseleden dolayı hayatını kaybetmiş oldu." dedi.

​​​​​Şanlıurfa’nın bu tür olaylarla anılmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Vali Erin, "Bu konuda yürüyen ve tamamlanmak üzere olan bir projemiz var. Arazi kullanımı ve paylaşımından kaynaklı insan hayatına bu şekilde kıyılmasının önüne geçmek için alınması gereken tedbirleri içeren, sosyolojik boyutları da olan akademisyenler, sosyologlarla geliştirdiğimiz bir proje. Bu çalışmamız tamamlandıktan sonra, Şanlıurfa ve ilçelerinde yaşanan olaylara son vermek için alınması gereken önlemleri almış olacağız." diye konuştu.

Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara da şifalar dileyen Vali Erin, olayın aydınlatılmasına yönelik çalışmaların güvenlik güçlerince sürdürüldüğünü, en kısa sürede netice alınmasını ümit ettiklerini söyledi. (İLKHA)

 
Bu haber 1088 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...